Iluzii optice artistice care dau impresia realității

0
1692

Câteodată realitatea se deosebește cu greu de o iluzie optică reușită și veți vedea mai jos câteva poze uimitoare ce parcă sunt reale. Uimitor cum unele desene pot apărea atât de aproape de realitate.

Deget tăiat

Va intrebati cum de acest barbat isi taie degetul si mai are si calmul sa isi fotografieze peripetia nu? Ei bine, totul este o iluzie optica si , daca priviti mai atent veti observa ca este vorba doar de un desen 3D in creion pe o simpla hartie.

degetMâinile desenate

Imaginea de mai jos , o iluzie optica de altfel ,este opera de arta a unui fotograf amator pe nume Josh Sommers. Totusi acesta se foloseste mult de Photoshop dar efectele produse de aceasta imagine sunt independente de prelucrarea computerizata.

maini

Șapca Dr Pepper

Fotografia de mai jos surprinde 2 sepci, de acelasi model, insa de culori diferite: una rosie si una gri. Desi asta am crezut si eu la prima vedere, nu este tocmai asa. Daca privim cu mai multa atentie, vom observa ca sapca gri este defapt doar un desen in creion foarte bine realizat, iar cea rosie reprezinta modelul dupa care s-a inspirat autorul. Asadar putem incadra imaginea in categoria desenelor 3D.

sapca

Desene în creion

Imaginile de mai jos surprind 2 desene foarte realiste facute doar din creioane, pe foi de hartie. In primul putem observa un caine fioros, care este tinut cu o mana de zgarda, vrand parca sa muste mana in care se afla creionul, cea cu care a fost desenat. In a doua lucrare, observam o femeie luptatoare, cu 2 sabii in mana, care parca a taiat creionul cu care a fost conceputa.

Citește și:  Vezi ce umbre proiectează aceste obiecte și cum poate fi manipulată lumina pentru niște imagini inedite

desene desene1Zmeele se transformă în vase

Imaginea de mai jos surprinde cativa oameni care tin in mana niste zmee, destul de sus inaltate. Putem insa observa cum, de la stanga la dreapta, zmeele incep sa se transforme in niste corabii, iar norii devin o mare agitata, aceasta fiind o iluzie optica cu intelesuri multiple.

corabiiMunții se transformă în corabie

Imaginea de mai jos reprezinta o fotografie realizata de Anne Schneeberger, un artist din Noua Zeelanda, insa poza a suferit ceva modificari in Photoshop. Rezultatul este insa unul interesant si se poate observa, de la stanga la dreapta, cum muntii se transforma intr-o corabie cu panzele ridicate.

corabie

Două idei într-o singură imagine

Desi pentru unii aceasta ar putea parea o simpla imagine, transformata pe calculator, trebuie apreciata imaginatia si talentul artistului. Se poate observa o schimbare lenta, placuta ochiului, de la stanga la dreapta. Stalpii de sustinere ai gardului devin niste siluete feminine, iar prin „ochii” gardului, prin care initial se vedeau norii, se pot observa acum panzele unor corabii ce se indreapta spre tarm.

corabie

Podul se transformă în corăbii

Imaginea de mai jos este una cu un puternic efect de iluzie optica. Observam in planul indepartat un pod peste o apa, insa cu cat parcurgem imaginea cu privirea spre planul apropiat, vom observa ca spatiile dintre coloanele podului se transforma treptat in corabii cu panzele ridicate.

pod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.