Ierburile aromatice in bucatarie au un rol extrem de important, insa aromele lor nu sunt potrivite pentru toate alimentele. In cazul in care nu cunoastem utilizarea lor este mai bine sa nu le folosim. Va prezentam mai jos utilizarea ierburilor aromatice in bucatarie pentru a va ajuta sa pregatiti mese delicioase pentru cei dragi.
- Ierburile aromatice adauga extrem de multa savoare si culoare mai ales in cazul mancarurilor preparate din carne de pui;
- Busuiocul proaspat, dar si uscat este potrivit pentru orice fel de aluaturi, pui prajit, dar si salate;
- Sosurile de smantana capata un gust deosebit, daca le adaugati putin tarhon;
- Sosurile din rosii devin mult mai gustoase daca le imbogatiti cu putin oregano uscat;
- Salatele in stil oriental accepta ca ierburi aromatice menta proaspata si coriandrul;
- Pentru mancarurile de pasare in stil italian va recomandam sa utilizati salvie proaspata, in acest fel ele vor capata un gust mult mai apropiat de cel original.
Speram ca cele cateva sfaturi pe care vi le-am prezentat mai sus v-au fost de folos si va recomandam sa utilizati ierburile aromatice in bucatarie urmand indicatiile de mai sus.
Va dorim: Spor la gatit!