Exista multe resurse care te pot ajuta sa gasesti idei pentru inaltarea tortului de nunta, de la reviste pentru mirese si carti de bucate pana la galerii foto cu torturi de nunta, iar aceste idei variaza de la traditional la foarte neconventional.
Stivuirea blaturilor cu ajutorul unor piloni este departe de a fi singura optiune, asa ca fa-ti timp sa analizezi toate posibilitatile, alege optiunile favorite si discuta-le cu decoratorul. Un tort de nunta inaltat are un aspect elegant si misterios. Fie ca intregul desert e inaltat sau fiecare nivel este separat de o platforma sau un separator, tortul capata un aspect clasic, devine mai usor de admirat de catre invitati si arata grozav in fotografiile de nunta.
Inaltarea tortului cu ajutorul pilonilor
Pilonii reprezinta cel mai comun mod de a inalta si separa nivelurile tortului de nunta. Acestia sunt deseori utilizati la torturile care au doua sau trei niveluri, insa pot fi folositi si la torturile cu un singur nivel sau la torturile care au mai mult de trei niveluri. Standurile cu piloni ridica fiecare blat de tort pe un singur pilon gros si poate sustine blaturi mari, medii si mici. Aceste standuri reprezinta o modalitate usoara de a afisa tortul fara a fi nevoie de dibluri (mici bucati de lemn sau de metal sub forma de cilindrii) sau sprijin pentru prajiturile stivuite.
Exista de asemenea si piloni subtiri care pot fi utilizati, care actioneaza ca niste dibluri si sustin greutatea fiecarui nivel de deasupra lor. Poti utiliza pilonii pentru a asambla un tort compus din trei sau chiar patru niveluri. Decoratorii profesionisti folosesc de obicei dibluri pentru a sprijini nivelurile superioare ale tortului. Acestia pot plasa piloni intre niveluri folosind seturi de placi de separare care se sprijina pe partea de sus a diblurilor si piloni care se fixeaza pe aceste placi.
Standuri de tort
Un stand clasic de tort este la fel de simplu ca un tort de nunta alb. Simplitatea standului de tort este ceea ce il face de dorit pentru afisarea desertului. Standul poate ridica tortul de la cativa centimetri pana la treizeci de centimetri sau chiar mai mult. Totusi, cu exceptia cazului in care tortul va fi sustinut si cu ajutorul diblurilor, poti pune un singur nivel pe stand. Cateva variatii ale modelului de baza prezinta niste alternative interesante, si anume:
• Un imprimeu sau un model amuzant aflat pe suportul de tort confera personalitate unui tort de nunta alb.
• Un stand cu trei niveluri, cu spatiu pentru afisarea fiecarui nivel in parte (indiferent de marime), le ofera invitatilor sansa de a examina fiecare parte din desert.
• O variatie a standului traditional cu trei niveluri are aceleasi caracteristici de baza, insa este un model vintage mai ornat ce poate fi ideal pentru o nunta in gradina sau o ceremonie de nunta retro.
Alternative
Daca tortul nu va fi singurul desert la receptie, merita sa iei in considerare utilizarea unui arbore pentru briose pentru a inalta desertul principal. Ultimul nivel al acestor arbori este plat de obicei, oferind spatiul perfect pentru plasarea unui tort mic. Poti umple nivelurile inferioare cu briose sau alte deserturi in miniatura pentru a crea un aspect atragator. Daca varful arborelui nu este plat, ii poti cere decoratorului sa dezasambleze arborele si sa il combine cu un stand cu trei niveluri.
Mergand dincolo de ideile obisnuite pentru inaltarea torturilor de nunta, poti gasi cateva optiuni cu adevarat creative, desi acestea pot fi ceva mai dificil de pus in aplicare. De exemplu, poti modifica un cuier pentru plante pentru a crea un stand de tort, insa va trebui sa ai grija ca nimeni sa nu se ciocneasca de acesta si sa-l strice. Investigheaza si alternativele la placile de separare si piloni. Fantanile, scarile, florile, fructele si alte optiuni pot fi gasite la orice magazine specializate in decoratiuni, iar decoratorul ar putea de asemenea sa aiba cateva optiuni unice pe care sa le iei in considerare.