DiverseCum să ieşi din iarnă fără kilograme în plus ?

Cum să ieşi din iarnă fără kilograme în plus ?

Cum să facem să ieşim din iarnă fără kilograme în plus? În anotimpul rece tentaţiile culinare bogate în calorii sunt cu mult mai mari faţă de anotimpul cald când ne rezumăm la vestitele salate şi consumăm lichide în neştire.

Fructele şi legumele suntem tentaţi să le înlocuim cu carbohidraţi şi multe proteine, aşa apar câteva kilograme în plus. La toate astea se adaugă regimul de viaţă sedentar şi lipsa hidratării. Iarna organismul este oricum predispus să stocheze caloriile pentru a-şi menţine temperatura. Există, însă, câteva trucuri care ne ajută să ne  ţinem greutatea în frâu.

Refuză câteva kilograme în plus: Bea multă apă

Consumul de apă te ajută să îţi potolești foamea. Chiar dacă este mai greu iarnă, nu uită să bei doi litri de apă în fiecare zi. De câştigat va avea şi tenul tău care va fi hidratat şi va face faţă mult mai bine frigului de afară. Să nu uităm  totuşi  că apă nu este acelaşi lucru cu alt lichid. Băuturile care conțin zahăr, cofeină sau alcool nu reprezintă o opțiune, acestea aduc doar kilograme în plus. Atunci când bei apă îţi ajuţi corpul să funcţioneze eficient şi îţi potoleşti senzaţia de foame care poate fi  în egală măsură şi  una de sete dar  nu o conștientizezi că atare.

Nu te stresa cu kilograme în plus: Limitează-te la un fel de mâncare

În perioada sărbătorilor când bucățele tradiţionale sunt din abundenţă, avem tendinţa de a gustă din fiecare.. Mirosul cozonacilor ne duce cu gândul la copilărie, când totul de sărbători avea ceva  magic. Totuşi, o singură felie de cozonac îţi va aduce aceeaşi plăcere ca şi trei felii. Aşa că savurează cu plăcere o singură felie de cozonac. În general limitează-te la o singură porţie din orice mâncare preparată, că să te simţi bine şi să nu ai remuşcări că te îngraşi.

Citește și:  Gudron și nicotină în țigări, se mai poate afla cantitatea?

Evită să acumulezi kilograme în plus: Cântărește porțiile de mâncare cu ochii

 Nu este nevoie să ai un cântar de bucătărie, important este să alegi mereu cea mai mică porţie de carne şi poţi compensa în schimb,  cu o porţie mare de salată.  Dacă eșți realist/ă, poţi alege din priviri porţia potrivită pentru nevoile corpului tău.  Nu trebuie să ciuguleşti că o vrabie. Trebuie să ţii cont de vârsta ta şi de energia pe care o consumi în timpul zilei.  Alege o bucată de friptură care să îţi asigure necesarul proteic dar care să nu   se soldeze cu  o indigestie.

Spune pa kilogramelor în plus: Consumă fructe de sezon

 Trebuie să profiţi că e sezonul citricelor.  Consumă zilnic portocale dar mai ales  grapefruit. Un grapefruit sau un suc din aceste fructe  îţi potolește foamea, ajută la arderea grăsimilor şi îţi aduce multă vitamina C.  Aceasta din urmă e deosebit de importantă pentru organism pe timpul iernii.

Adio kilograme în plus: Ține un regim echilibrat

Dacă într- o zi ai avut parte de un festin culinar şi ai dat gata un carton de prăjituri, nu înseamnă că a două zi poţi să faci la fel sau  să nu mai mănânci nimic. Dincolo de scopul de a slăbi sau de a-ţi menţine silueta, adevăratul tău scop trebuie să fie un regim echilibrat pentru întreaga viaţă . Aşa că dacă ai făcut un exces nu înseamnă că trebuie să renunţi la un regim alimentar echilibrat sau să te pedepsești stând flămând sau flamandă.

Cam astea sunt ideile mele, pentru a scăpa pe timpul iernii, de grija unor kilograme în plus.

Tu ce sfaturi ai?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.