Casă și grădinăGrădina de lângă bloc, paradisul florilor într-un spațiu mic

Grădina de lângă bloc, paradisul florilor într-un spațiu mic

Gradina de langa bloc reprezinta un spatiu comun si apartine tuturor locatarilor unei scari de bloc. Cu toate acestea, nu sunt prea numeroase cazurile fericite in care locatarii se inteleg atat de bine si profita impreuna de avantajele unui asemenea spatiu, deoarece discutiile si neintelegerile sunt de cele mai multe ori caracteristice traiului intr-o astfel de comunitate.

Dezavantajul principal al persoanelor care locuiesc la bloc este lipsa spatiului verde, lipsa unei gradinii care ofera atat de multe beneficii. De cele mai multe ori, gradina de langa bloc nu este folosita de catre toti locatarii, fie este folosita doar de catre cei care locuiesc la parter sau la etajele inferioare, fie este lasata in paragina, neefind exploatata la adevarata sa valoare.

Gradina de langa bloc poate fi transformata intr-un adevarat paradis al florilor, existand chiar si persoane care nu ezita sa cultive legume sau verdeturi. Micul spatiu poate fi transformat intr-un adevarat paradis verde, gradina de lanaga bloc oferind personalitate si un aspect estetic blocurilor atat de impunatoare.

Gradina de langa bloc – paradisul florilor

Cele mai multe persoane care locuiesc la bloc prefera sa cultive in gradinile de langa bloc flori colorate care sa le scoata din monotonia culorilor inchise si trecute de vreme ale blocurilor. Este foarte important ca amenajarea gradinilor sa fie facuta in comun, de catre toti locatarii, cu toate ca acest lucru pare sa se intample din ce in ce mai rar, cei care locuiesc la etajele inferioare sau la parterul blocurilor fiind cei care se ocupa de cele mai multe ori de amenajarea gradinilor. In cadrul unei sedinte organizate de catre locatarii scarilor este bine sa se vorbeasca si despre acest aspect atat de important si pentru a se stabili un buget.

Locatarii pot strange banii necesari pentru achizitionarea semintelor sau bulbilor de flori, a ingrasamintelor si nu in ultimul rand a uneltelor necesare. Mai mult decat atat, locatarii gospodari ai blocurilor trebuie sa isi imparta responsabilitatile; unii dintre acestia sunt de-a dreptul pasionati de gradinarit si nu vor ezita sa se ocupe de gradina de flori din fata blocului in timpul liber.

In acest fel, privelistea pe care o veti vedea atunci cand veti iesi din bloc nu va mai fi una monotona, ci va fi una vesela, iar ciripitul pasarilor nu se va opri intr-un asemenea mediu.

Gradina de legume si viata la bloc

Pare imposibil insa nu este deloc asa. Este adevarat ca exista mai putine cazuri in care locatarii blocurilor isi cultiva legume in gradinile de langa bloc, insa acest lucru nu este de necrezut. Exista persoane care locuiesc la bloc si reusesc sa traisca in armonie intr-o astfel de comunitate plina de controverse. Si in acest caz este bine sa se stabileasca din timp prioritatile si sa se discute acest aspect in cadrul unei sedinte administrative.

Pe langa florile care nu ar trebui sa lipseasca din nicio astfel de gradina, cultivarea unor verdeturi sau chiar a unor legume precum mazare, fasole, rosii care nu necesita o ingrijire deosebita poate fi o alegere interesanta pentru cei care locuiesc la bloc si nu se pot bucura de prospetimea legumelor din gradina proprie.

Amenajarea gradinii de langa bloc, pe langa faptul ca ofera un plus de vitalitate si prospetime orasului atat de poluat, poate reprezenta un deosebit mijloc de socializare intre locatarii unui bloc.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.