Sotului meu ii plac fripturile insa intotdeauna am o problema cu garnitura, nu stiu cu ce sa combin carnea ca sa fie si gustos si sanatos – pe placul meu. Reteta de mai jos a iesit dintr-o combinatie a doua mancaruri cunoscute, usor adaptate una dupa cealalta.
Rezultatul a avut succes la masa de weekend asa ca v-o recomand cu caldura.
Ingrediente friptura de piept de porc cu granitura de conopida gratinata
- 500 gr piept de porc
- 1 conopida mai mare
- 2 morcovi fierti ( eu asa am avut acum dar daca nu aveti, ori lasati afara, ori fierbeti, preferabil, intr-o supa)
- 2 oua
- 300 gr branza de burduf
- 2 linguri smantana
- ulei
- sare si piper dupa gust
- frunze de marar
Mod de preparare
Spalam bine carnea de porc, o scurgem si o feliem. Condimentam cu sare, piper si boia apoi lasam la rece pt cca 30 de minute.
Conopida se spala bine, se desface in buchetele si apoi se fierbe ca 15 minute. Cand e gata, se strecoara.
Pieptul de porc se pune intr-o tigaie cu putin ulei si apa, optional se poate cali o ceapa mai mica. Se lasa la foc mic pt cca 30 de minute – verificati daca intra furculita in ea, daca nu, mai lasati la prajit.
Taiem morcovul fiert rondele, conopida scursa o taiem in bucati mai mici iar branza de burduf o sfaramam.
Ungem o tava (eu am folosit una de lut insa la fel de bine se poate folosi una de ceramica, yena sau ce mai aveti pe acasa) cu ulei.
Asezam primul strat de morcovi, apoi punem jumatate din conopida, pe urma un strat cu jumatate din branza.
Batem cele 2 oua si le condimentam cu sare si piper, la final amesteca, adaugam smantana si apoi iar amestecam.
Turnam in tava cam jumatate din oua, mai punem un strat din conopida ramasa si ultima data punem branza toata. Turnam si restul de oua apoi punem tava in cuptorul preincalzit pt 25 de minute, la foc mediu.
Cele doua preparate se servesc impreuna, calde.