Ciorba de somon este una dintre recentele descoperiri pe care le savuram cu placere de fiecare data.
Nu doar ca e sanatoasa ciorba dar mai e si foarte gustoasa, de aceea, recent, isi ocupa locul pe masa de duminica luata de intreaga familie.
Ingrediente ciorba de somon cu legume
- – 400 gr somon
- – 3 morcovi
- – 2 radacini de patrunjel
- – 1 ceapa
- – 3 cartofi
- – 4 linguri suc de rosii
- – frunze de patrunjel
- – frunza de leustean
- – sare si piper
Mod de preparare
Se spala somonul, se fierbe in apa cu sare pt. 10 – 20 de minute si se scoate pe o farfurie. Se dezoseaza si taie in bucati mai mici.
Legumele ( morcov, patrunjel, ceapa ) se taie cubulete si felii, dupa caz, si se pun la fiert in supa in care a fiert si somonul.
Atunci cand sunt aproape fierte legumele, se adauga cartofii taiati cubulete si pasta de rosii sau bulionul – in functie de ce aveti. Se mai lasa la fiert cca 30 de min si la final se adauga si pestele.
Cand este gata se presara ciorba cu frunze de patrunjel si leustean si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.