Timp liberFirele fluorocarbon și utilitatea lor la pescuitul crapului

Firele fluorocarbon și utilitatea lor la pescuitul crapului

Firele fluorocarbon sunt foarte utile la pescuitul crapului, in special deoarece sunt extrem de greu de observat in apa, de catre pesti, acest lucru constituind un avantaj care nu poate fi neglijat de catre niciun pescar.

Calitatile firului fluorcarbon

Pe langa faptul ca sunt extrem de greu de reperat in apa de catre pesti, firele fluorcarbon au o rezistenta mare la abraziune. Astfel, firele din aceasta categorie vor trece cu mai mare usurinta de obstacolele acvatice, in drumul lor spre suprafata, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji din punctul acesta de vedere.

In plus, firele fluorcarbon au un grad de elongatie redus fata de alte categorii de fir. Asta se traduce prin faptul ca permit o reactie rapida si o intepatura prompta si in forta, ideale pentru pescuitul crapului si nu numai.

Firele fluorocarbon sunt foarte rezistente la intindere repetate si nu cedeaza la muscaturile puternice ale pestilor, cum ar fi crapii.

Firele fluorocarbon sunt recomandate sa se utilizeze ca si fire inaintas pentru ca sunt foarte putin vizibile, sunt rezistente la abraziune si ajuta foarte mult atunci cand se leaga jig-ul de linia principala, usurand procesul.

Dezavantajele utilizarii firelor fluorcarbon

Pentru ca sunt ceva mai rigide si au o suprafata mai neteda, firele fluorocarbon nu stau langa spira de pe tambur. Asta se petrece si la mulinete, indiferent de felul lor (baitcast sau de spinning). In consecinta, din cauza mai sus amintita, se poate ajunge la incurcarea firului. Mai mult decat atat, se pare ca si pescarii au mai multe dificultati atunci cand efectueaza lansari.

Deoarece sunt ceva mai grele decat celelalte tipuri de fire, cele din fluorocarbon pot ingreuna tamburul, cu precadere daca se folosesc mulinetele multiplicator. Pentru a evita ca lucrul acesta sa se petreaca, este nevoie de foarte multa experienta din partea pescarilor, ce trebuie sa seteze mulineta la parametrii ideali.

Textura lor mai tare le face sa fie ceva mai greu de legat pe carlige sau pe vartejuri.

De asemenea, firele fluorcarbon sunt greu de legat. Este nerecomandat sa folositi lipici si nici sa atasati greutati.

Un ultim dezavantaj al acestor fire consta in faptul ca sunt extrem de scumpe. Daca pentru monofilamente platiti un pret decent, pentru firele din fluorcarbon, veti ajunge sa scoateti din buzunare de pana la patru-cinci ori mai mult.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.