De obicei fac aceasta reteta cu alta garnitura insa de data asta am zis sa incers si asa. A iesit o masa gustoasa, pe placul tuturor.
Cus cus-ul se fierbe in portie de 1:1 cu apa, o unitate de apa si una de cus cus.
Ingrediente file de cod cu garniture de cus cus
- 400 gr file de cod
- 200 gr cus cus
- 6 linguri de ulei
- Sare,piper,boia si delicat
Mod de preparare
Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga cus cus-ul. Se amesteca continuu pana se rumeneste putin apoi se adauga apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si delicat. Se fierbe 5 minute apoi se stinge focul si se lasa 15-20 minute acoperit cu un capac.
Pestele se decongeleaza la temperature camerei. Se face un amestec de condiment din sare, piper, boia si delicat. Se condimenteaz pestele cu amestecul facut.
Intr-o tigaie se incige uleiul se se aseaza cu mare grija pestele. Se face bine pe ambele parti. Dupa ce s-a prajit se scote pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul.