Ficateii sunt foarte deliciosi, in plus, aceasta varianta, invelita in bacon, este foarte gustoasa.
Se pot servi calzi, ca un aperitiv, sau cu o garnitura ca fel principal. Ca si garnitura eu am ales cartofi natur, parerea mea este ca aceasta este garnitura ideala pentru ficateii in bacon, in plus, i-am asezat pe o salata in farfurie, doar pentru decor, dar, la final, cu aceasta au fost serviti si au fost foarte buni.
Ingrediente ficatei inveliti in bacon cu cartofi natur
- 500gr ficatei
- un pachet bacon cu felii subtiri
- 1 ceapa mica
- ceapa verde
- sare, piper
- ulei
- cartofi pentru garnitura
Mod de preparare
Ficateii se spala in mai multe ape si se scurg bine, ii punem in lapte ca sa piarda din gustul amar. Curatam o ceapa, o maruntim bine, punem ulei la incins si calim ceapa in el.
Punem ficateii in tigaie, condimetam cu sare si piper si ii prajim cateva minute pana cand sunt un pic rumeniti (evitati sa amestecati cu lingura, mai bine sa scuturati tigaia ca sa nu se rupa ficateii).
Soatem pe o farfurie si lasam un pic sa se racoreasca. Luam o felie de bacon, la capat asezam un ficatel si rulam baconul.
Pregatim un vas yena si pe fund punem un pic de ulei; asezam ruourile in vas, curatam si feliem ceapa verde si o asezam peste rulouri, stropim cu ulei de masline si asezam totul in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
Pentru garnitura am ales cartofi naturi, care sunt foarte usor si rapid de pregatit: curatam cartofii, ii taiem in felii pe lungime si ii fierbem in apa sarata, cand sunt gata ii scoatem si ii condimentam dupa gust cu sare si piper.