Casă și grădinăE-house - casa viitorului și soluția ideală pentru a economisi resurse

E-house – casa viitorului și soluția ideală pentru a economisi resurse

E-House (Electronic House) este, fara indoiala, o casa a viitorului in cadrul careia toate utilitatile pot fi accesate electronic nu neaparat cu ajutorul unei telecomenzi, ci chiar din calculator sau chiar din telefonul mobil. Foarte multi designeri de interior au denumit casa e-house “casa perfecta”, designul acesteia reprezentand o adevarata aventura a inovatiei si un adevarat ajutor pentru mediu, dar nu in ultimul rand o casa inteligenta.

Inainte de toate, o astfel de casa surprinde prin designul minimalist, fiind ideala pentru optimizarea spatiului oricat de mic ar fi acesta. O casa de tipul e-house nu numai ca este ultra-moderna din punctul de vedere al designului si al tehnologiei, insa este metoda ideala de a proteja mediul inconjurator. Observam ca mediul se afla intr-o situatie din ce in ce mai proasta, iar problemele legate de acest aspect se rasfrang direct asupra noastra, asupra populatiei intregului glob.

Casa e-house nu este un moft ci este solutia ideala pentru a economisi resurse, dar si timp. Timpul este o alta problema cu care fiecare persoana se confrunta, insa ce poate fi mai simplu decat sa pornesti masina de spalat cand inca te afli la serviciu, sau cand faci alte lucruri prin casa, fara a te deplasa direct la locul in care un anumit aparat se afla?

Un alt aspect care caracterizeaza o locuinta de tipul e-house este functionalitatea. Toate elementele indeplinesc roluri stricte, iar mobilierul multifunctional este o alegere foarte interesanta, mai ales daca “transformarile” se realizeaza automat prin simpla apasare a unui buton.

Multi vor spune ca o astfel de casa este, dupa cum am mentionat si anterior, un moft. Insa, revenind la problemele mediului inconjurator, materialele utilizate in general pentru construirea unei case de acest tip de la 0 sunt eco, iar toate elementele folosite in interior, de la sistemul de incalzire pana la cel electric, au ca principal scop economisirea resurselor.

In acest fel se poate programa consumul de energie electrica pentru fiecare incapere in parte, iar locuitorii vor avea posibilitatea sa stabileasca perioada zilei in care aparatele electronice si electrocasnice pot intra in functiune pentru a economisi. Ce este drept, in Romania, tarifele sunt aceleasi pe tot parcursul zilei in ceea ce priveste energia electrica, insa in viitor poate vor exista imbunatatiri in aceasta privinta.

Siguranta joaca si ea un rol foarte important. Camerele video montate in diferite colturi ale locuintei va vor permite sa priviti ce se intampla in jurul casei dumneavoastra, chiar daca sunteti plecati in concediu sau la serviciu.
Desi investitiile intr-o astfel de casa sunt foarte mari, acestea se amortizeaza in timp, iar confortul maxim este garantat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.