Dragoste și relațiiE doar atracţie sau e iubire? - 14 semne ca relaţia ta...

E doar atracţie sau e iubire? – 14 semne ca relaţia ta devine „serioasă”

Vă vedeţi de ceva vreme şi te întrebi unde duc lucrurile, dacă aveţi vreun viitor sau doar „vă distraţi împreună”? Unii ar spune că e destul de uşor să realizezi dacă o relaţie începe să fie serioasă ori nu, însă nu întotdeauna este atât de simplu, în special atunci când nici nu ştiţi ce vreţi sau când unuia (sau ambilor) îi e frică de angajamente.

În primul rând, un sfat util este să nu devii obsedat de stadiul relaţiei, de unde va duce ea; te simţi bine cu el sau ea? Perfect! Este ceea ce îţi doreşti? Minunat! Ai vrea mai mult? Bine, dar nu poţi face aceste lucruri să se întâmple peste noapte sau să fie exact cum vrei tu… În orice caz, atunci când o relaţie „casual” se transformă într-una „serioasă”, există nişte indicii.

14 semne ca relaţia ta devine „serioasă”

♥ Vorbiţi (aproape) zilnic – fie că este vorba de un telefon, de mesaje, v-aţi obişnuit să ţineţi zi de zi legătura, măcar doar să vă spuneţi noapte bună; când deja vă şi povestiţi ziua, lucrurile au avansat destul de mult.

♥ Vă cunoaşteţi în mare programul zilnic – ştii prea bine că, atunci când doar te vezi cu cineva „pentru distracţie”, pot trece o zi, două, trei, fără să ai idee ceea ce face el sau ea; dar când ştii deja ce program are, este un semn că v-aţi apropiat mult.

♥ Nu te mai simţi presat să porţi o „mască”, să arăţi şi să te porţi cât mai atractiv – când vă simţiţi mai confortabil unul în jurul celuilalt, când ea îl lasă să o vadă fără machiaj în pijamaua pufoasa cu iepuraşi, când el n-are probleme să stea acasă cu ea în trening şi nu fuge de dimineaţă să se spele pe dinţi înainte de a o săruta ş.a.m.d.: atunci aţi ajuns intimi, vă permiteţi să vă purtaţi cât mai natural…

♥ Povestiţi vrute şi nevrute despre voi – nu, nu doar lucruri interesante şi pozitive, ci inclusiv despre problemele personale, despre momentele jenante, despre temerile voastre; când aveţi încrederea să vă împărtăşiţi astfel de detalii, nu mai este doar o aventură, doar o relaţie „casual”.

♥ V-aţi cunoscut reciproc cei mai buni prieteni – nimeni nu ar vrea să iasă cu cei mai apropiaţi prieteni şi cu partenerul de moment dacă nu ar simţi ceva! Mai ales dacă se întâmplă de mai multe ori şi dacă vă şi povestiţi unul altuia despre acei prieteni („bârfă în cuplu”)!

♥ Dimineaţa nimeni nu pleacă rapid – rămâneţi şi vă relaxaţi vorbind în pat, apoi mâncaţi micul-dejun: semn clar că nu este doar o „chestie de moment”, căci înseamnă că nu sunteţi împreună doar pentru acţiunea dintre aşternuturi…

♥ Lăsaţi câteva lucruri personale la celălalt acasă – pasul 1: nu vă deranjează să folosiţi periuţa de dinţi sau peria de păr a celuilalt după o noapte împreună; pasul 2: îţi aduci câteva obiecte necesare la celălalt şi nimeni nu este deranjat! Pasul 3: va urma…

♥ V-aţi spus „te iubesc” – da, uneori oamenii fac declaraţii în momente intense fără să fie întru totul adevărat; dar dacă v-aţi spus că vă iubiţi, cel mai sigur este şi adevărat. Cât va dura iubirea, este o altă discuţie, însă e un semn că relaţia este semnificativă.

♥ Relaţia e sau devine exclusivă – dacă ştii că partenerul nu se (mai) vede cu alţii şi nici nu-şi doreşte acest lucru, atunci este destul de limpede: te vrea doar pe tine…

♥ Vă vedeţi de peste un an – ca o regulă aproape universală, nici o relaţie care există pentru distracţie şi umplere a timpului nu rezistă mai mult de un an maxim; de ce ar dura atât, dacă nu există o anumită conexiune?

♥ Conexiunea – se referă la faptul că aţi ajuns să vă cunoaşteţi destul de bine, să puteţi anticipa dorinţele şi părerile celuilalt, dar chiar şi să împărtăşiţi aceleaşi idei, gânduri.

♥ Interesele – nu este chiar atât de important să aveţi aceleaşi interese şi hobby-uri; dar este un semn că v-aţi implicat dacă petreceţi timp făcând activităţi care vă plac amândorura; mai mult, dacă el sau ea începe să fie atras(ă) de interesele tale, s-a implicat în mod serios în relaţie.

♥ Aţi trecut cu bine peste prima ceartă urâtă – primul conflict cu adevărat serios este şi ocazia cu care multe relaţii „casual” se destramă, deoarece nu există destul de multe lucruri care să îi lege pe cei doi parteneri; dacă aţi trecut cu brio peste acest pas, este un semn că faceţi o pereche bună.

♥ Faceţi planuri pentru viitor – nu, nu vorbiţi încă despre ce faceţi într-un an, sau despre mutat împreună, căci dacă ar fi astfel, ai ştii sigur că ai o relaţie serioasă. Dar chiar dacă plănuiţi să faceţi ceva peste o lună, două, acesta este un semn că vă vedeţi încă împreună atunci, că nici unul nu întrevede un „termen de expirare”…

Poate că ideea cea mai importantă este următoarea: unii dintre noi pierdem prea multe gândindu-ne unde se ajunge, aşteptând o finalizare anume, iar în această vreme uităm să savurăm călătoria. Nu punctul destinaţiei este singurul important, ci drumul spre aceasta, care ne aduce bucurii. Şi în caz că nu vom ajunge la destinaţia sperată, măcar am şti astfel că am avut o călătorie plăcută, din care am învăţat şi prin care am experimentat!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.