Cred ca nu arat nimanui o noutate cu aceasta reteta usoara, rapida si gustoasa, doar pofta vreau sa va fac cu reteta.
Cateodata asa ne dam seama: „offf de cat de mult timp nu am mai mancat asa ceva…”
Ingrediente dovlecei pane – aperitiv rapid si ieftin
(nu dau cantitati exacte, depinde de fiecare cat vrea sa prepare)
- -dovlecei
- -pesmet
- -faina
- -oua
- -sare,piper
- -ulei
Mod de preparare
Spalam si curatam dovleceii de coaja, ii taiem in felii de 1cm grosime; ii punem intr-o tava si presaram cu sare pe ambele parti, lasam la scurs aproximativ 30 de minute.
Pregatim ingredientele pentru pane: in boluri punem faina, pesmetul si in ultimul bol batem ouale; bucatiele de dovlecei scurse le condimentam cu piper (nu impreuna cu sarea pentru ca pierdem piperul in timp ce lasam la scurs).
Feliutele le trecem prima data prin faina apoi prin oua si la final prin pesmet, punem la prajit in uleiul incins, prajim pe ambele parti si scoatem la scurs pe servetele de bucatatrie.
Dovleceii pane ii putem servi calzi sau chiar reci, cu rosii sau cu o salata.