Distraţi-vă de Halloween în familie – activităţi pentru copii şi părinţi

0
994
Halloween in familie
Halloween in familie

Într-adevăr, Halloween nu este o sărbătoare tradiţional românească; şi poate că nu este chiar spirituală. Dar ceea ce este sigur este faptul că poate fi extrem de distractivă! De ce să nu lăsăm deoparte seriozitatea şi să ne distrăm în familie cu această ocazie? Pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, Halloween poate fi o seară minunată.

Halloween (All Hallows Even – noaptea dinaintea Zilei Tuturor Sfinţilor) îşi are originile în cultura antică a celţilor. Aceştia credeau că în noaptea de 31 octombrie limitele sunt încălcate şi spiritele, bune sau rele, au permisiunea să umble libere pe pământ. De aici s-au născut şi unele tradiţii, precum costumaţiile sau dovlecii carvaţi (Jack O’Lantern).

Activităţi pentru copii şi părinţi de Halloween:

Costumaţii

Nici o îndoială că aceasta este partea preferată a serii de Halloween. Fiecare poate fi ceea ce-şi doreşte, fie că vorbim de un personaj înfricoşător sau nu. Şi nu este nevoie să cheltuiţi bani pentru a oferi copiilor această distracţie. Dacă doriţi, puteţi crea costume şi acasă, ceea ce va fi încă o activitate amuzantă. Puteţi să creaţi pelerine, rochiţe de zână, pălării de vrăjitoare. Şi nu mai puţin distractiv, puteţi achiziţiona vopsele de faţă şi crea măşti simpatice sau terifiante pentru fiecare membru al familiei!

Decoraţiuni

O mare parte din farmecul Halloween-ului îl reprezintă decoraţiunile. La fel, nu este deloc nevoie să cumpăraţi decoraţiuni din comerţ. Puteţi crea figurine grozave folosind carton, creioane, forfecuţă şi modele diverse: fantome, vrăjitoare, pisici, schelete. De asemenea, nu putem omite clasicul Jack’O Lantern, scobind dovleci şi carvând diverse feţe, comice sau înfricoşătoare.

Citește și:  Somnambulismul la copii sau mersul în timpul somnului, află de ce apare și ce pot face părinții

Bunătăţi

A prepara diferite bunătăţi este întotdeauna o activitate plăcută în familie. Prăjiturele în diverse forme, mere caramelizate, plăcinta clasică de dovleac şi orice alt preparat la care vă puteţi gândi. De asemenea, bomboanele în forme amuzante de pisici, schelete, vrăjitoare, colţi de vampiri vor încânta copiii.

Trick or Treat

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.