Desertul 2 straturi cu visine este unul rapid de facut si foarte aspectuos datorita siropului ce se lasa la baza paharului.
Din aceste cantitati mi-au iesit 2 portii.
Ingrediente desert 2 straturi cu spuma de ou si compot de visine
- 1 borcan compot de visine
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 1 zahar vanilinat
Mod de preparare
Se bat spuma albusurile de oua ( nu folosim galbenusul de ou ), dupa ce s-a intarit incepem sa adaugam si zaharul.
Scoatem visinele din compot si le separam de samburi.
Le tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie ( doar 2 visine lasam pentru decor ).
Amestecam visinele cu spuma de ou si punem compozitia in pahare transparente ( este necesar sa fie transparente ca sa se vada cele 2 straturi ).
Decoram cu visine ( eu am razuit si putina ciocolata ).
Lasam un pic la frigider pana se separa in partea de jos compotul imbibat din visine, iar in partea de sus va ramane spuma cu pulpa de visina.
Se serveste imediat dupa ce s-a separat siropul de spuma ( nu se lasa mai mult timp deoarece riscam sa-si piarda spuma din volum.