Mie imi place sa numesc acesti deliciosi biscuiti de ciocolata, “bombe de ciocolata” pentru ca adevarul este ca asta sunt, sunt o explozie de cacao si ciocolata intr-o combinatie care tre sa recunosc pana acuma i-a cucerit pe toti cei care le-au gustat.
Au insa un mare mare defect, tot timpul se termina prea repede.
Ingrediente bombe de ciocolata – biscuiti de casa cu ciocolata
- jumatate de pachet de unt (100 grame)
- 120 grame zahar
- 1 ou (mai mic)
- 40 grame cacao
- 150 grame faina
- foarte putina sare
- jumatate lingurita praf de copt
- 2 table de ciocolata (180 grame)
Mod de preparare
Eu tot timpul incep cu razuirea ciocolatii, pentru ca asta necesita cel mai mult timp. De cand am tocatorul, pun ciocolata in tocator si asa o maruntesc insa “bombitele de ciocolata” ies mult mai fine daca razuiti ciocolata pe razatoarea mica.
Se incalzeste putin untul si se amestecaul cu zaharul, dupa care se incorporeaza oul batut. Continuati sa amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
In continuare se adauga cacaua si faina. Faina va fi in prealabil amestecata cu sarea si praful de copt. Cacaua si faina se incorporeaza incet, eu la sfarsit dupa ce deja am incorporat toata faina adaug ciocolata si de aici incep sa framant aluatul cu mana pana devine o compozitie omogena si fina la suprafata.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se intampla sa aveti nevoie de doua tavi, in functie de cat de mici/mari faceti bilutele. Se formeaza bilute din compozitie si se aseaza in tava lasand distanta intre ele pentru ca ele se vor “topi” si vor deveni biscuiti rotunzi.
Se pune tava la cuptor aproximativ 10-15 minute, la 180 grade (la foc mic). Cuptorul este bine sa fie preincalzit, daca totusi ati uitat sa il porniti din timp cresteti timpul de coacere.
Atentie mare sa nu se arda, in momentul in care le scoateti din cuptor ele trebuie sa fie inca moi, se vor intari pe masura ce se racesc.
Va doresc pofta buna! Si aveti grija sa le gustati inainte sa dispara toate de pe farfurie.