Cum se face ascuțitul ghearelor la pisici?

0
799
Pisica care danseaza Foto: wallpaperswide.com
Pisica, Foto: wallpaperswide.com

Se spune că pisica își ascute ghearele atunci când zgârie cu labele din față suprafețele verticale sau ,,greblează” pe jos cu ghearele. Aceste mișcări îi creează o stare de calm și relaxare, mai ales dacă este ținută toată ziua în casă, fără a ieși deloc afară, poate din prea multă plictiseală, sau din dorința de a nu ieși din zona de confort și siguranță.

Pisica, Foto: dangdd.com
Pisica, Foto: dangdd.com

Pisicile au ghearele mai ascuțite dacă fac astfel de mișcări ca niște zgârieturi, insă din păcate pentru stăpân ea are obiceiul să aleagă covoarele sau mobilierul din casă drept suport pentru exercițiile sale. Prin astfel de mișcări pisica își pune în mișcare o serie de mușchi de la membrele anterioare și de la nivelul coloanei vertebrale, astfel ea își menține o stare fizică bună, necesară în orice moment la vânătoare.

Un alt motiv al zgârieturilor făcute de pisică cu lăbuțele din față este pentru a-și marca teritoriul. Ea lasă mesaje prin astfel de semne că locul respectiv este doar al ei. Mirosul substanțelor glandelor dintre degetele ei este unic și prin zgârieturi se imprimă acolo, iar astfel de informații sunt mesaje ferme către alte pisici că zona respectivă este deja ocupată. Pisicile care stau afară, la curte, au obiceiul să lase astfel de urme aproape peste tot, pe gard, pe stâlpi, pe copaci, pe poarta casei, etc. Astfel ele își marchează teritoriul.

Citește și:  Rasa Leonberger din Germania, un adevărat leu între câini, un animal de companie inteligent, ușor de dresat și credincios

Pisica folosește diferite suprafețe pentru a-și ascuți ghearele, pentru a le menține astfel în stare de funcționare. Acest lucru poate duce la distrugerea mobilierului, a covoarelor, a diferitelor lucruri, a tapetului, deoarece o pisică crescută în casă va face zgârieturi pe suprafețele acestora pentru a lăsa marcaje vizuale. Când este stresată tendința sa de a-și ascuți ghearele este și mai accentuată.

Pentru a preveni aceste daune, pisica trebuie învățată de la vârstă fragedă sa-și ascute ghearele pe un suport de lemn sau un covor vechi, care să fie pus într-un loc unde să aibă oricând acces. Se poate achiziționa (de la supermarket-uri sau magazine cu hrană și acesorii pentru animalele de companie) și o platformă specială pe care pisica să poată face zgârieturi.

Video – Mod de a tăia vârfurile ghearelor la pisică: 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.