Timp liberCum să cumpărați o chitară de bună calitate, la ce caracteristici trebuie...

Cum să cumpărați o chitară de bună calitate, la ce caracteristici trebuie să fiți atenți?

Alegerea unui instrument muzical potrivit reprezinta un pas foarte important, insa mai multe detalii despre acest subiect puteti afla citind articolul dedicat acestui subiect. Chitara reprezinta unul dintre cele mai populare instrumente muzicale si este, fara indoiala, unul dintre cele mai usoare instrumente muzicale iar a invata sa cantati la chitara se va dovedi o activitate foarte placuta, care va va relaxa si va va oferi posibilitatea de a crea muzica si de a canta piesele preferate.

De asemenea, aceasta activitate poate fi practicata atat de catre copii, cat si de catre adulti, si dacat sunteti de parere ca este prea tarziu pentru a incepe sa invatati tainele acestui instrument muzical va inselati deoarece niciodata nu este prea tarziu pentru a invata sa cantati la chitara.

Si chiar daca sunteti un incepator, chitara pe care o alegeti trebuie sa fie una de buna calitate pentru a va permite sa invatati cat mai corect si cat mai rapid toate tehnicile necesare, asa ca in randurile urmatoare va vom prezenta cum sa cumparati o chitara de buna calitate.

Chitara clasica sau chitara electrica?

Primul pas pe care ar trebui sa il faceti ar fi sa va hotarati asupra tipului de chitara pe care doriti sa il achizitionati. Exista persoane care doresc sa invete sa cante la o chitara clasica, insa exista si persoane, sa spunem pasionate de o latura mai creativa a acestui instrument, care prefera o chitara electrica inca de la bun inceput. Este o teorie gresita aceea ca este mai usor sa invatati sa cantati la o chitara clasica, decat la una electrica deoarece, de fapt, lucrurile stau tocmai invers.

Alaturi de chitara clasica mai exista si chitara acustica. Multi confunda cele doua tipuri, insa intre acestea exista anumite diferente cum ar fi: cele 6 corzi ale chitarei acustice sunt din otel, in timp ce 3 dintre corzile chitarei clasice sunt din nylon, iar sunetele produse de acustica sunt putin diferite fata de cele pe care o chitara clasica le produce.

Chitara acustica are marele avantaj de a fi potrivita pentru orice gen muzical, de la genuri mai usoare, cum ar fi blues-ul, pana la genuri mai agresive.

Chitara electrica, pe de alta parte, ofera o experienta unica si in acelasi timp interesanta, oferindu-va sansa de a experimenta noi forme ale sunetului. De asemenea, tehnicile pe care trebuie sa le invatati pentru a canta la o chitara electrica sunt mult mai simple decat in cazul chitarelor anterior prezentate.

chitara

De asemenea, avand in vedere ca sunetul este produs de chitara clasica si de cea acustica prin vibratiile transmise de coarda in cutia din lemn acolo unde rezoneaza, atat corpul cat si restul elementelor chitarelor clasice si acustice trebuie sa fie mai grele, lucru deloc intalnit in cazul chitarii electrice.

Se spune despre sunetul produs de chitarele clasice si acustice ca este mult mai cald si mai natural. In realitate, sunetele pe care aceste tipuri de chitare le transmit sunt diferite si nu se pot face asemanari si deosebiri. Asadar, atunci cand alegeti o chitara tineti cont de preferintele dumneavoastra si alegeti tipul de chitara care v-ar oferi cea mai mare satisfactie.

Care este bugetul pe care il alocati achizitionarii unei chitare

Este de la sine inteles ca atunci cand doriti sa cumparati ceva de buna calitate trebuie sa aveti la dispozitie si un buget pe masura deoarece calitatea este, de cele mai multe ori, reflectata in pret. Si, daca doriti o chitara de buna calitate care sa va ajute sa deprindeti tainele acestei arte, este indicat sa nu alegeti cea mai ieftina chitara deoarece calitatea va lasa cu siguranta de dorit.

Nu va grabiti sa alegeti prima chitara care va iese in cale. Neavand experienta necesara s-ar putea sa fiti pacaliti de o oferta fabuloasa care sa va ia ochii. Incercati sa vizitati mai multe magazine de instrumente muzicale dar si sa discutati cu o persoana specializata, de exemplu cu profesorul de chitara in cazul in care urmati un curs.

Nu alegeti o chitara care apartine unei firme de renume. Este adevarat ca pare placut sa cantati la o chitara care apartine aceluiasi brand caruia apartine si chitara artistului preferat, insa brandul nu imprima intotdeauna si calitatea. Documentati-va foarte bine si veti observa ca fiecare producator de chitare are anumite caracteristici pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, asa ca, daca va doriti o chitara de calitate, cautati in aceasta caracteristicile care credeti ca vi se potrivesc.

Nu ezitati ca atunci cand mergeti la magazinele de specialitate sa si incercati chitarele care vi se par potrivite. Alegeti o chitara care sa va placa si din punct de vedere fizic si pe care sa o puteti manui cu usurinta deoarece, daca aceasta este prea grea, s-ar putea sa aveti probleme in a-i deslusi secretele.

Alegeti si un tuner care va va ajuta sa va formati urechea muzicala in asa fel incat veti invata mult mai usor tehnicile necesare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.