Casă și grădinăCum să alegi o lenjerie de pat de calitate?

Cum să alegi o lenjerie de pat de calitate?

Fiecare om trebuie să se gândească la confort când este vorba de alegerea locului unde să doarmă și a lenjeriei de pat pe care să o folosească. Confortul este asigurat de o lenjerie de pat de elită care presupune îndeplinirea așteptărilor oamenilor – de a fi un set frumos, cu dimensiuni potrivite, fabricată dintr-o țesătură naturală și cu un imprimeu atrăgător. Cea mai importantă este totuși calitatea materialelor și de acest aspect țin cont producătorii de la fabrica din Pucioasa care au magazin online, ce oferă lenjerii de pat și alte produse de acest fel.

Cum alegi lenjeria de pat?

În primul rând trebuie să citești cu atenție informațiile de pe ambalajul și eticheta unui astfel de produs înainte de a te decide să îl cumperi. Este important și să atingi materialul din care este confecționat, deoarece astfel vei putea să experimentezi senzația care o vei avea când folosești o astfel de lenjerie de pat. Întotdeauna lenjeria trebuie să fie plăcută la atingere, moale și confortabilă, să îndeplinească calitățile potrivite pentru sufletul tău. Țesătura trebuie să aibă o densitate mare deoarece astfel va fi rezistentă în timp și nu se va strânge sau deteriora după spălări repetate.

Cele mai bune lenjerii de pat sunt realizate din țesături din fibre naturale. Specialiștii în domeniu sfătuiesc oamenii să utilizeze produse din astfel de materiale deoarece au efecte bune asupra organismului, au un grad înalt de respirabilitate și absorbție a umezelii sau transpirației. Producătorii oferă lenjerii de pat din materiale realizate din fibre diferite, naturale sau sintetice, fapt pentru care trebuie mare atenție la ce se achiziționează, pentru ca alegerea făcută să îndeplinească cerințele unui somn confortabil.

Procesul pentru realizarea unei lenjerii bune trebuie să fie complet și corect și acest lucru se poate vedea privind materialul cu atenție sau după primele utilizări ale acestuia. Dacă simți un miros puternic de vopsea nu este bine deoarece acest lucru nu indică o calitate bună a vopsirii, ea nu trebuie să vă creeze o senzație de rău sau alergie.

Pânza din care este făcută lenjeria trebuie să aibă un tușeu bun, să fie catifelată dar și rezistentă, iar acest lucru se vede din densitatea ei, deci nu trebuie să fie rară pentru a nu se deteriora în urma spălărilor repetate. Imprimeul materialului trebuie să fie atrăgător și realizat în nuanțe care au efect calmant și liniștitor.

lenjerie de pat

Astfel se pot alege tonurile pastelate, de bej, roz, verde pal, albastru deschis, portocaliu și altele, care sunt potrivite stării de spirit. Desigur albul are efect calmant, dar sunt și alte alegeri prin care se evită dezavantajul unei lenjerii de pat plictisitoare. Violetul calmează și te face să te simți bine, albastrul este relaxant, verdele este o culoare de prosperitate, cu efect vindecător pentru suflet, portocaliul ajută la inspirație și creativitate, galbenul este potrivit pentru o persoană sociabilă, iar bejul este ideal pentru oricine.

Roșul și negrul trebuie evitate, deoarece nu au efect bun pentru sănătate. O combinație foarte bună pentru imprimeul lenjeriei de pat este albastru cu bej, care dă senzația de energie, deoarece albastru este Yin iar bejul este Yang.

Lenjeria de pat din bumbac 100% are proprietăți deosebite și admirabile asupra corpului: lasă pielea să respire, absoarbe umezeala și păstrează căldura. În concluzie această lenjerie este foarte bună pentru persoanele care transpiră excesiv. Indiferent de sezon o alegere foarte bună este lenjeria din in.

Aceasta oferă o senzație de confort și în timpul verii și în timpul iernii, are proprietăți antiseptice bune, poate absoarbe și elibera transpirația, este rezistentă, lasă pielea să respire, nu se deteriorează repede după spălări repetate, dar se poate șifona destul de ușor. Mătasea este răcoroasă, plăcută la atingere, fină și alunecoasă, prezintă caracteristici foarte bune de igienă (ex. antistatică, hipoalergenică), este elegantă dar și prețul ei poate fi mai ridicat.

Alege una din variatele de lenjerii de pat fabricate la Pucioasa deoarece sunt din țesături de calitate, nu sunt foarte scumpe, oferă senzații plăcute, confortabile în timpul somnului, lucru foarte important atât din punct de vedere fizic dar și psihologic pentru sănătate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.