Cum înveți câinele să intre în cușcă sau să execute comanda ,,în cușcă”?

0
3929
Comanda ,,in cușcă", Foto: enchantmentpetresort.com

Comanda ,,în cușcă” nu este greu de învâțat de către câine. El trebuie să intre în cușcă atunci când stăpânul i-a spus ,,în cușcă”.

Fiecare animal de companie are nevoie de un adăpost, de un loc al său, de un culcuș sau o cușcă în care să stea deoarece, astfel va avea un sentiment de siguranță și va fi mai liniștit. Cușca câinelui poate fi un loc plăcut, care să-l protejeze de vânt și ploaie (dacă este poziționată în aer liber, afară, în curte) și poate fi chiar confortabilă și frumoasă dacă este puțin aranjată și are și o păturică sau un covoraș în interior pe care animalul să stea. Dimensiunea ei trebuie să fie în funcție de cea a câinelui, astfel încât acesta să stea comod în ea, culcat, întins, să aibă suficient spațiu pentru a se odihni.

Cum înveți câinele să stea în cușcă
Cum înveți câinele să stea în cușcă

Cum înveți câinele să intre în cușcă sau să execute comanda ,,in cușcă”?

Trebuie să il convingi să se apropie de cușcă (ușa acesteia se lasă deschisă), iar acest lucru este foarte ușor de realizat dacă îi arunci câteva boabe de hrană în cușcă. În momentul în care intră în cușcă și se așează confortabil trebuie să-i dai comanda ,,în cușcă” și să-l recompensezi cu ceva bun de mancat, cu bobițe de hrană. La început, imediat ce a mâncat hrana, va căuta să iasă iar afară din cușcă, chiar imediat. Exercițiul se repetă de câteva ori, apoi se încearcă executarea comenzii și fără a i se arunca ceva bun de mâncat în cușcă. Când animalul stă în fața cuștii și se uită la ea, trebuie să-i dai comanda ,,în cușcă” și să nu-i mai arunci hrana. Dacă animalul a intrat în cușcă, abia atunci trebuie recompensat. Trebuie lăudat, mângâiat pe blăniță și hrănit cu câteva bobițe preferate de el. Hrana se dă doar atunci când animalul este înăuntru, când se așează comod în cușcă. Astfel el va înțelege că a facut ce trebuia, va învăța exercițiu și va executa și altădată comanda.

Citește și:  Ciobanesc Romanesc Carpatin - rasa de câini reprezentativă pentru România

La început câinele va evita să stea în cușca sa, dar în timp va iubi acel loc al lui, deoarece se va putea odihni, va sta covrig și se va gândi la ce vrea. Câinele va fi obișnuit să doarmă noaptea în cușcă, va face acest lucru când stăpânul îi va da comanda ,,în cușcă”, ,,du-te la culcare”.

Acest exercițiu, prezentat mai sus, va fi ușor învâțat de câine. Dacă va fi repetat timp de 2-3 zile, câte 5-30 minute pe zi, el va fi deprins de câine și executat perfect. Câinele este un animal inteligent, pricepe imediat că îi ceri să intre în cușcă, totul depinde însă de cât de încăpățânat sau independent este. Nu certați câinele și nu-l loviți dacă nu execută comanda, se poate ca el să nu se simtă conformtabil în cușcă, iar dacă în plus îl închideți în ea, riscați ca el să încearcă să o rupă, să o distrugă, să latre fiind frustrat și să încerce să scape din ea, rănindu-se chiar pe el destul de grav. Exercițiul se face cu calm, se repetă de mai multe ori, el trebuie perceput de către câine ca pe un joc, astfel va fi învățat destul de ușor.

Video – Cum înveți câinele comanda ,,in cușcă”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.