Crenvurști în foietaj – o rețetă simplă, ușoară și rapidă de pregătit

0
732
Crenvursti in foietaj
Crenvursti in foietaj

O reteta foarte simpla, usoara si rapida de pregatit, ideal ca mic dejun, ca mancare la scoala sau serviciu. Datorita formei arata bine pe orice masa, la orice eveniment, se poate pastra mai multe zile in frigider sau in loc uscat si racoros, dar sunt convinsa ca nu o sa fie cazul 🙂

Ingrediente pentru crenvursti in foietaj

  •  6 buc de crenvursti
  • 1 pachet foietaj
  • 1 ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

– se desface foietajul si se lasa putin la temperatura camerei pana atunci se taie capetele crenvurstilor

– se aranjeaza crenvurstii deasupra foietajului, in asa fel incat sa se poata decupa aluatul in dreptunghiuri egale pentru fiecare crenvusti in parte.

– dupa ce taiam dreptunghiurile, luam fiecare bucata separat, acoperim crenvurstii si cu un cutit taiem aluatul in partea unde este si crenvurst, lasand 1-1,5cm intre fiecare taietura.

– separam bucatile una la dreapta, una la stanga (vezi pozele)

– se aseaza crenvurstii intr-o tava captusita cu hartie de copt, se unge aluatul pe suprafata cu galbenus de ou batut

Citește și:  Rețetă pentru a pregăti cookies - cum se fac aceste fursecuri cu ciocolată în casă

– se coc in cuptor preincalzit, timp de 10-15 de minute pana se rumenesc frumos

– se lasa sa se receasca si se servesc calduti sau complet reci.

 

Foietaj cu crenvursti
Foietaj cu crenvursti
Crenvursti impachetat in foietaj
Crenvursti impachetat in foietaj
Foietaj cu crenvursti taiat
Foietaj cu crenvursti taiat
Model de impartit bucati taiate
Model de impartit bucati taiate
Foietaj cu crenvursi taiat si aranjat una in dreapta una in stanga
Foietaj cu crenvursi taiat si aranjat una in dreapta una in stanga
Crenvursti in foietaj
Crenvursti in foietaj

Balog Szabina

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.