Casă și grădinăCredit de nevoi personale sau credit ipotecar? Care este varianta potrivită pentru...

Credit de nevoi personale sau credit ipotecar? Care este varianta potrivită pentru tine (P)

Dacă ai nevoie de sumă de bani pentru finanțarea planurilor tale, una dintre variantele pe care suntem siguri că le iei în considerare este un credit bancar. Cu ajutorul unui împrumut avantajos, îți vei putea îndeplini dorința mai repede, fără a trebui să aștepți să economisești suma de care ai nevoie.

Ce tip de împrumut bancar să alegi, însă? Băncile pun la dispoziție credite ipotecare diverse, dar și credite de nevoi personale cu ipotecă sau credite de consum fără garanții… Având în vedere multitudinea de variante de pe piață, cum stabilești care este cea mai bună opțiune pentru tine?

Trecem în revistă mai jos câteva dintre caracteristicile a trei tipuri mari de împrumuturi bancare pentru persoane fizice, împreună cu situațiile în care acestea sunt recomandate.

Creditul de nevoi personale

Creditul de nevoi personale (cunoscut și sub denumirea de credit de consum) este împrumutul care se obține în cel mai scurt timp și cu ajutorul căruia ai acces, de regulă, la sume mai mici, pentru care nu ai nevoie de garanții și nici nu trebuie să justifici utilizarea banilor.

Un credit de nevoi personale va fi perfect pentru modernizarea locuinței, achiziționarea de diverse obiecte electrocasnice sau chiar pentru plata vacanței sau a unui curs de calificare, ce îți poate aduce un job mai bun.

Dobânda creditului și condițiile de acordare vor fi diferite în funcție de banca pe care o alegi. Dacă optezi, de exemplu, pentru Creditul de nevoi personale Patria Plus de la Patria Bank, poți obține până la 80.000 lei, bani pe care îl vei putea returna între 12 și 60 de luni. Pe site sau la cel mai apropiat ghișeu Patria Bank găsești toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru acordarea acestui credit.

Creditul ipotecar

Atunci când ai găsit locuința perfectă pentru tine și familia ta, dar ai nevoie de o sumă importantă pentru a o putea achita, soluția cea mai bună ar putea fi un credit ipotecar. Printr-un asemenea împrumut bancar poți să obții o sumă importantă de bani, garantând cu imobilul pe care îl achiziționezi.

De exemplu, creditul ipotecar pentru casă Patria Acasă a fost conceput pentru a fi simplu de accesat și la costuri avantajoase pentru tine. Avansul este de minim 15% din valoarea imobilului achiziționat (ce poate să fie vechi sau nou), creditul putând fi utilizat pentru finanțarea unor locuințe cu o valoare cuprinsă între 5.000 euro și  250.000 de euro (sau echivalent în lei).

Pot solicita creditul ipotecar Patria Acasă cei care au varsta minima 21 de ani și varsta maximă la sfârșitul perioadei de creditare de 65 de ani.  Pentru clienții care  aplică doar cu venituri din “pensii și alte venituri asimilate pensiei”, creditul se poate acorda până la implinirea varstei de 70 de ani sau până la 75 de ani, în cazul în care beneficiază de o asigurare de viață cesionată în favoarea Băncii sau având ca beneficiar Banca;

Creditul de nevoi personale cu ipotecă

Dacă deții deja o proprietate și ai nevoie o sumă de bani pentru diverse nevoi (de exemplu, pentru achiziționarea unui teren, refinanțarea unui alt împrumut sau amenajarea locuinței), creditul de nevoi personale cu ipotecă ar putea fi cea mai bună soluție pentru tine.

Acest tip de credit îți permite să împrumuți sumă importantă de bani la o dobândă avantajoasă, atunci când aduci ca garanție un imobil pe care deja îl deții. De exemplu, prin creditul de nevoi personale cu ipotecă de la Patria Bank poți să obții până la 100.000 de euro sau echivalentul acestora în lei, pe care îi vei rambursa într-o perioadă de minim 1 an și maxim 5 ani. Împrumutul poate fi utilizat pentru ceea ce dorești, fără a justifica suma primită. Poți inclusiv să refinanțezi în condiții mai avantajoase un alt credit.

Accesarea unui credit – indiferent că vorbim despre un credit de consum sau ipotecar – presupune îndeplinirea unor condiții, dar și asumarea unor obligații pentru viitor. Interesează-te în avans de toate opțiunile pe care le ai, pentru a sta liniștit că ai făcut cea mai bună alegere pentru tine și familia ta.

Articol publicitar

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.