Casă și grădinăMotive pentru care trebuie să ai un covor în casă - între...

Motive pentru care trebuie să ai un covor în casă – între utilitate și design

Desi se pare ca in ultimul timp covorul clasic a fost inlocuit de mocheta si parchet, acest deosebit element al amenajarilor interioare are un dublu rol: estetic si functional.

Chiar daca pentru multi dintre dumneavoastra reprezinta niste simple elemente ale decorului interior, covoarele au o istorie cat se poate de interesanta si in spatele acesteia sta bine ascuns maiestria unor artisti adevarati, dar si o serie de elemente de referinta ale fiecarei culturi de pe glob deoarece fiecare popor are propriile traditii, tehnici si materiale.

Se spune ca inca din timpuri stravechi oamenii au inceput sa creeze covoare, aceasta indeletnicire datand de peste 4000 de ani pe teritoriul Mesopotamiei, insa a inceput sa fie caracteristica si Orientului Mijlociu acum peste 3000 de ani. Daca la inceputul omenirii asa-numitele covoare erau realizate fie din piele de animal, fie din diverse impletituri, principala caracteristica fiind utilitatea, fabricarea covoarelor a devenit in timp o adevarata arta, o arta cu o evolutie cat se poate de interesanta care se poate observa chiar si in prezent.

Trecerea timpului a insemnat evolutia umanitatii, dar si evolutia tehnicilor folosite pentru crearea covoarelor si a materialelor. De la simple obiecte folosite pentru protejarea impotriva factorilor externi si a conditiilor aprige, covorele au devenit un adevarat simbol al elegantei, dar si al unor importante evenimente.

Pare de necrezut insa crearea si utilizarea covoarelor se afla intr-o stransa legatura cu cele mai importante evenimente istorice.
Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, crearea covoarelor reprezinta o adevarata arta, iar aceste obiecte au devenit un element indispensabil oricarei locuinte, modelele fiind care mai de care mai diferite in functie de designul abordat.

Covorul – util si elegant

covor in apartament

Nu este nevoie de mai multe cuvinte pentru a descrie clasicul covor. Este adevarat, schimbarile prin care a trecut batranul covor sunt numeroase, insa noile modele potrivite oricarui design sunt menite sa revitalizeze vechiul obiect de decor, inzestrat in acelasi timp cu numeroase functii.

Este adevarat, pare mult mai simplu sa pastrati liber parchetul in culorile lemnului natural, deoarece acesta ofera un aspect modern oricarei locuinte si, trebuie sa recunoastem, este mai usor de intretinut. Insa un covor, oricat de mic ar fi, va schimba pe deplin aspectul unei incaperi, oferindu-i un strop de eleganta, rafinament si nu in ultimul rand personalitate. Bineinteles, pentru ca principiul estetic sa fie indeplinit, covorul va fi ales in functie de designul abordat pentru intreaga locuinta. Nu va grabiti sa va alegeti covorul pentru o incapere ci cautati modelul cel mai potrivit. De asemenea, pe langa model si textura, trebuie sa tineti cont si de dimensiunea camerei.

Pe langa aspectul estetic, functionalitatea covorului nu poate fi nici ea pusa la indoiala. Daca doriti sa aveti o locuinta calduroasa si primitoare, nu ezitati sa amplasati un covor care va ajuta la mentinerea unei temperaturi optime. De asemenea, covorul va proteja parchetul si il va feri de zgarieturi. Un alt avantaj al covoarelor din punctul de vedere al functionalitatii il reprezinta izolarea din punct de vedere fonic.

Asadar, chiar daca sunteti tentati sa renuntati la acest element, nu uitati ca este unul dintre cele mai importante elemente ale unei locuinte care cu siguranta va oferi caminului dumneavoastra nu doar confortul necesar, dar si un plus de stralucire, de eleganta si rafinament, originalitate si personalitate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.