Cand am fost copil aceasta a fost reteta de duminica, nu prea tin minte daca a fost pregtita si in alte zile…
Nu este complicata deloc, se serveste alaturi de o garnitura de orez, cus-cus, paste sau, ca si in cazul meu, cu galuste.
Ingrediente cotlet de porc in sos de legume si smantana
- 500gr coltet de porc
- 1 ceapa
- 1 rosii
- 1 ardei
- usturoi granulat
- cimbru
- 2 lingura faina
- 2 lingura smantana
- lapte
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam ceapa si o maruntim dupa care o calim in ulei incins, curatam rosia de coaja si o taiem in bucati mici impreuna cu ardeiul, ambele le adaugam langa ceapa.
Spalam feliile de carne si le stergem cu un servetel dupa care le asezam peste legume, condimentam cu usturoi granulat, cimbru, sare si piper si turnam un pic de apa peste ele, aproape cat sa se acopere carnea.
Lasam pe foc 20-30 de minute pana ce este facuta carnea.
Scoatem carnea si preparam sosul. In sosul ramas de la carne adaugam faina, smantana si laptele si amestecam cu telul, lasam pe foc 2-3 minute. Lapte adaugam dupa preferinta, sosul trebuie sa fie mai consistent ca si smantana.
Cotletele se servesc calde si cu sos; eu le-am servit cu o garnitura de galuste.