Rețete culinareCotlet de porc în sos de legume și smântână - vezi cum...

Cotlet de porc în sos de legume și smântână – vezi cum se servește această rețetă

Cand am fost copil aceasta a fost reteta de duminica, nu prea tin minte daca a fost pregtita si in alte zile…

Nu este complicata deloc, se serveste alaturi de o garnitura de orez, cus-cus, paste sau, ca si in cazul meu, cu galuste.

Ingrediente cotlet de porc in sos de legume si smantana

  • 500gr coltet de porc
  • 1 ceapa
  • 1 rosii
  • 1 ardei
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • 2 lingura faina
  • 2 lingura smantana
  • lapte
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam ceapa si o maruntim dupa care o calim in ulei incins, curatam rosia de coaja si o taiem in bucati mici impreuna cu ardeiul, ambele le adaugam langa ceapa.

Spalam feliile de carne si le stergem cu un servetel dupa care le asezam peste legume, condimentam cu usturoi granulat, cimbru, sare si piper si turnam un pic de apa peste ele, aproape cat sa se acopere carnea.

Lasam pe foc 20-30 de minute pana ce este facuta carnea.

Scoatem carnea si preparam sosul. In sosul ramas de la carne adaugam faina, smantana si laptele si amestecam cu telul, lasam pe foc 2-3 minute. Lapte adaugam dupa preferinta, sosul trebuie sa fie mai consistent ca si smantana.

Cotletele se servesc calde si cu sos; eu le-am servit cu o garnitura de galuste.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.