Timp liberColecționarea vârfurilor de săgeți, află istoria acestui hobby interesant

Colecționarea vârfurilor de săgeți, află istoria acestui hobby interesant

Colectionarea varfurilor de sgeti poate fi o ramura interesanta a colectionarii de arme, avand in vedere ca arcul reprezinta una dintre cele mai vechi arme folosite de om in intreaga sa existenta. Si tocmai pentru ca sagetile si arcurile reprezinta obiecte atat de importante, in unele state colectionarea varfurilor de sageata este o activitate interzisa, considerandu-se ca aceste obiecte sunt, de fapt, descoperiri arheologice.

Cu toate acestea, coelctionarea varfurilor de sageata reprezinta o activitate pe care multi pasionati de istorie o practica.

Scurta istorie a sagetilor si importanta varfurilor de sageata

Sagetile sau mai bine spus varfurile ascutite ale acestora reprezinta primele arme create de catre om in epoca de piatra pentru a face mai usoara si mult mai eficienta vanatoarea. Cu timpul, civilizatia a progresat, la fel si armele si materialele din care acestea au fost ocnfectionate. Varfurile erau atasate atat sulitelor, cat si sagetilor, ambele metode fiind folosite atat ca unele de vanatoare, cat si ca arme, numeroase documente atestand folosirea sulitelor si a sagetilor trase cu ajutorul arcului in luptele antice.

Daca in vremurile indepartate trasul cu arcul reprezenta o activitate ce facea parte din rutina zilnica, mai tarziu, in timpurile moderne, aceasta a inceput sa fie practicata ca sport, tirul cu arcul fiind un sport nobil practicat de catre foarte multe persoane.

Sfaturi pentru colectionari

Daca doriti sa incepeti o astfel de colectie, primul si cel mai important pas pe care trebuie sa il urmati este documentarea. Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, evolutia sagetilor dar mai ales a varfurilor de sageata este una foarte intresanta si un colectionar ar trebui sa reuseasca sa faca diferente dintre un varf de sageata autentic si o replica. De multe ori, colectionarea varfurilor de sageata reprezinta o latura interesanta a arheologiei practicate de catre amatori si colectionari de obiecte de o mare importanta istorica.

Organizarea colectiei de varfuri de sageti se poate face in functie de mai multe criterii, criterii care va vor ajuta sa cautati si sa gasiti mai usor obiectele dorite. Varfurile de sageata pot fi organizate in functie de metalul din care sunt confectionate, in functie de regiunea din care provin (de exemplu, daca alegeti sa colectionati varfuri de sageata antice care apartin triburilor amerindiene, trebuie sa stiti ca fiecare trib avea tehnicile proprii de crearea a acestor arme), sau in functie de epoca.

Inscrierea in cluburi si pe forumuri dedicate acestei pasiuni reprezinta varianta ideala de a afla noi informatii si de a va imbogati colectia.

Vizitati magazinele de antichitati in cadrul carora cu siguranta veti gasi obiecte valoroase pentru colectia dumneavoastra.

Colectionarea varfurilor de sageata nu este o activitate usoara ci necesita investirea de timp si bani, fiind o colectie pe cat de costisitoare, pe atat de valoroasa.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.