Ciupercile sunt asemanate de obicei cu carnea, datorita continutului mare de proteine pe care il contine, de aceea persoanele care indragesc carnea nu au cum sa nu indrageasca si ciupercile.
De fiecare data cand pregatesc ciuperci ma duc cu gandul la copilarie, la bunicii mei dragi, care mereu ma asteptau cu o portie calda de ciuperci apetisante, binenteles atunci cand era sezonul lor.
Ei fiind mari cunoscatori de ciuperi le culegeau din padure; dar cum eu nu ma pricep la ele si este foarte usor sa te inseli atunci cand le culegi, va sfatuiesc si pe voi sa folositi doar ciupercile din magazin.
Acest timp de preparat se poate servi si cald si rece; de aceea se poate servi chiar si pe post de aperitiv pe platorurile festive.
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu salam, legume si parmezan
- 15 bucati de ciuperci
- 2 oua
- 30 gr parmezan
- 200 gr salam
- 100 gr gagosari
- 100 gr castraveti
- ulei
Mod de preparare
Curatam ciupercile, indepartam piciorusele si decojim stratul exterior de pe caciulie; le spalam si le punem invers ( cu hifele in sus ) in tava unsa cu ulei.
Taiem bucati ( cuburi mici ) salamul, gogosarii si castravetii ; tot acum pregatim si amestecul de ou cu pramezan razuit.
Punem in ciuperci cate un varf de ulei, compozitia amestecata de castraveti cu gogosari si salam, iar deasupra punem cu ajutorul unei lingurite oul amestecat cu parmezan.
Se baga in cuptor si se lasa 30 de minute la 160 de grade.