Prima dată am gustat această reţetă la o prietenă, făcuse şi ea pentru prima dată. A fost extrem de delicioasă şi m-am hotărât să o încerc şi eu.
Vreau să vă spun că am devenit fan al ciupercilor pane, eu care până acum nu eram tare încântată de ciuperci. Sunt uşor de făcut şi foarte foarte gustoase.
Ingrediente ciuperci pane la cuptor
- 500g ciuperci pleurotus
- 2 ouă
- 3 linguri de smântână
- 3-4 linguri de făină
- pesmet
- sare
- câteva fire de pătrunjel
- ulei
Mod de preparare
Se bat ouăle. Când sunt gata se adaugă sarea şi smântâna şi se amestecă bine cu un tel după care se adaugă făina şi pătrunjelul mărunţit şi se amestecă din nou.
Ciupercile se spală şi li se taie codiţa. Acum se pregătesc trei farfurii. În una vom avea amestecul cu ouă, în cea de-a doua vom pune pesmetul, iar în a treia vom pune ciupercile date prin primele două farfurii.
Deci se ia câte o ciupercă şi se „scufundă” în prima farfurie pe ambele părţi. După aceea se pune în farfuria cu pesmet. După ce se acoperă cu pesmet pe ambele părţi se pune pe cea de-a treia farfurie.
După ce am făcut astfel toate ciupercile punem uleiul într-o tigaie (eu am folosit un grătar electric fiindcă asta am avut la dispoziţie). Când uleiul e încins se pun ciupercile şi se ţin cam 3-4 minute pe o parte.
Când sunt gata se scot pe o farfurie pe care punem în prealabil un şerveţel de bucătărie care să absoarbă uleiul. Se servesc calde.
Unde e cuptorul ?
Dar cuptorul la ce foloseste?
Parca erau la cuptor.le punem în tigaie la prăjit in timp ce privim cuptorul?