Ciulamaua de pui este mancarea mea preferata si imi place sa o gatesc mai ales cand am un pui mai mic, preferabil crescut in ograda cuiva ( carnea va fi mai gustoasa ). Galustele cu faina de grau se potrivesc de minune langa sosul cu carne de pui, deja imi lasa gura apa…
Ingrediente ciulama de pui cu smantana si galuste
- 500 gr carne de pui
- o ceapa mai mica
- 3 linguri ulei
- 2 linguri smantana
- 2 oua
- 100 gr faina de grau
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- o lingurita boia de ardei
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se condimenteaza carnea de pui cu sare si piper si se lasa un pic sa se patrunda cu aromele. Intre timp se taie ceapa cubulete si se pune la calit pana cand devine transparenta. Se adauga apoi carnea de pui si se caleste pana devina alba, se pune boiaua, se amesteca bine si se acopera cu apa rece. Daca va place sa fie mai lunga ciulamaua, puteti sa puneti mai multa apa. Am adaugat si jumatate din patrunjelul verde pentru a fierbe impruna cu carnea, restul am pastrat pentru final.
Atunci cand e fiarta carnea se poate adauga o ingrosala din smantana si 1-2 linguri de faina ( daca va place mai groasa ciulamaua, se poate pune mai multa faina ). Se adauga in oala cu carne, se amesteca bine si se lasa sa clocoteasca pana cand compozitia devine uniforma (2-3 min). La final, dupa ce am luat oala de pe foc, am presarat cu restul de patrunjel.
Pentru galuste aveti nevoie de un bol in care sa spargeti ouale, sa le bateti spuma si apoi sa adaugat treptat faina. Aveti grija sa nu fie prea gros aluatul. Cand s-a obtinut un aluat omogen, se ia o lingura cu ajutorul careia se taie cate o fasiuta de aluat si se pune in apa sarata, clocotita, pana se termina aluatul. Se lasa la fiert cca 10 min dupa care se strecoara si se trec galustele pe sub un jet de apa.