Brânzoici împletite sub formă de cozonac – rețetă ideală pentru un mic dejun gustos

0
764
Branzoici impletite sub forma de cozonac
Branzoici impletite sub forma de cozonac

Intr-adevar ador sa prepar dospituri, iar din gama variata de retete nu pot sa lipseasca nici branzoicile, care sunt dulci si satioase ; ideale pentru un mic dejun gustos sau un bun desert pentru pranz.

Aceasta reteta poate veni si in ajutorul mamelor care sunt deja in pana de inspiratie cand vine vorba de pachetelul pentru scoala.

Din aceste cantitati mi-au iesit 8 branzoici mari tip franzelute.

Ingrediente branzoici impletite sub forma de cozonac

  • 500 gr faina
  • 500 gr branza de vaca
  • 350 ml lapte
  • 9 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingura margarina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • drojdie cat o nuca mai mica
  • 5 oua

Mod de preparare

Intr-un castron mare punem faina, razuim coaja de la lamaie 75 % ( lasam umpic de coaja sa punem si in compozitia de branza ), adaugam 6 linguri de zahar, un zahar vanilinat, 2 galbenusuri de ou ( albusurile nu le punem ), lingura de margarina.

Separat intr-un bol mic sfaramam drojdia si-o dizolvam cu lapte caldut,iar apoi adaugam peste faina si framantam impreuna cu restul de lapte caldut ( lasam doar 2 linguri de lapte pentru final ).
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit.

Citește și:  Paste cu piept de pui în sos de smântână - rețetă cu puține ingrediente și ușoară de făcut

Intre timp pregatim crema de branza astfel: intr-un bol sfaramam branza,adaugam 3 linguri de zahar, 1 ou intreg, restul de coaja de lamaie, 1 zahar vanilinat si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena.

Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 8 bucati; mingiuta de aluat o intindem tip patura, o crestam pe margine iar in mijloc punem crema de branza; incepem sa impletim de sus in jos ( asa cum este detaliat in poze ).
La final obtinem o branzoaica tip franzeluta.

Batem 2 galbenusuri de ou ( nu folosim albusul deoarece acesta intareste ) impreuna cu cele 2 linguri de lapte mentionate la inceput si ungem branzoicile din tava unsa cu untura si tapata cu faina.

Le mai lasam sa stea vre-o 15 minute in tava iar apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 170 de grade.

Ingrediente
Ingrediente
Cele necesare pentru aluat
Cele necesare pentru aluat
Aluat framantat
Aluat framantat
Aluat acoperit cu un prosop
Aluat acoperit cu un prosop
Ingredientele pentru crema de branza
Ingredientele pentru crema de branza
Crema de branza
Crema de branza
Aluat dospit
Aluat dospit
Aluat impartit in 8 bucati
Aluat impartit in 8 bucati
Aluat intins tip patura
Aluat intins tip patura
Aluat crestat pe margini
Aluat crestat pe margini
Aluat crestat pe margini cu branza pe mijloc
Aluat crestat pe margini cu branza pe mijloc
Mod de impletire 1
Mod de impletire 1
Mod de impletire 2
Mod de impletire 2
Mod de impletire 3
Mod de impletire 3
Mod de impletire 4
Mod de impletire 4
Branzoaica impletita
Branzoaica impletita
Branzoici impletite in tava unsa cu untura si tapata cu faina
Branzoici impletite in tava unsa cu untura si tapata cu faina
Galbenusul de ou cu lapte
Galbenusul de ou cu lapte
Branzoici impletite unse cu galbenusul de ou
Branzoici impletite unse cu galbenusul de ou
Branzoici impletite unse cu galbenusul de ou la cuptor
Branzoici impletite unse cu galbenusul de ou la cuptor
Branzoici inainte cu 10 minute sa fie gata
Branzoici inainte cu 10 minute sa fie gata
Branzoici coapte
Branzoici coapte
Branzoici impletite sub forma de cozonac
Branzoici impletite sub forma de cozonac
Branzoaica taiata in doua
Branzoaica taiata in doua
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.