Dragoste și relațiiCine este un om ratat în opinia psihologilor?

Cine este un om ratat în opinia psihologilor?

Cum poți recunoaște un tip ratat? Psihologii spun că un om ratat este acela care nu-și atinge niciodată obiectivele. Ei consideră că un bărbat care a avut multe eșecuri în viață este furios pe întreaga lume. În plus, el poate avea chiar și o stimă de sine scăzută, se concentrează pe negativ și se simte confortabil observând, judecând oamenii, amplificând lucrurile negative.

Semne care arată că un bărbat este ratat

Un om ratat se plânge de viața lui

Un bărbat care este nemulțumit de toate, poate să fie și în depresie. El se va plânge mereu de viața lui, nu va fi capabil să se accepte, să se iubească pe sine, tinde să aibă crize de depresie și tristețe. El va face mereu afirmații negative, se va plânge de munca lui, de oamenii din jur, sau de energiile negative ce vin asupra lui.

Un bărbat ratat se va plânge mereu de nedreptatea vieții, va spune că alții au noroc și el nu, va arunca mereu cuvinte în vânt, fără rost, vorbind urât despre cei care se descurcă mai bine. Din nefericire, el nu va găsi defecte la propria persoană, își va crea limite, afirmații nefondate prin care se va îndepărta de scopul dorit. Orice sfat va primi, va răspunde: nu pot, nu este pentru mine, sau este imposibil să fac asta. Va avea multe plângeri, dar acestea nu îl vor ajuta în viață, ci dimpotrivă.

Un om ratat poate simți că viața sa nu are valoare și va exagera foarte mult cu tot ceea ce i se întâmplă. De pildă, el se poate supăra la orice glumă spusă de cineva, va lua totul personal și va considera fiecare lucru spus la adresa lui ca fiind foarte grav. Dacă i se fac anumite complimente, nici asta nu va fi bine, pentru că va fi sceptic cu privire la ele. Va crede că acestea nu sunt autentice, că este vorba despre sarcasm și chiar despre milă.

Oamenii de succes nu au timp de plâns, de regrete, ei merg mai departe și găsesc o altă oportunitate. Ei cred că succesul nu se poate obține peste noapte, pentru el trebuie să muncești destul de mult, să fii dedicat, să nu te aștepți ca totul să iasă bine în doar câteva zile.

Un om ratat nu își ține promisiunile

Un bărbat ratat face de obicei promisiuni pe care nu le respectă aproape niciodată. El fie are o stimă de sine scăzută și nu-i pasă de oameni de respectarea cuvântului dat, fie uită de promisiunea făcută. Există o diferență mare între fapte și cuvinte, deci nu trebuie să crezi în vorbele sale.

Un om ratat este mereu nemulțumit

Sentimentul de tristețe și nemulțumire la un om ratat este foarte intens. El se va simți veșnic așa, va avea sentimentul unui gol de neumplut. Va crede că îi lipsesc multe lucruri pentru a atinge fericirea. În plus, nici nu va fi recunoscător pentru ceea ce i se oferă, pentru ceea ce are, pentru că nu este capabil să vadă totul în jurul său. Va avea o stare de nemulțumire permanentă, care îl va împiedica să se bucure de prezent.

Un om ratat are tendința de a critica și de a umili

Un bărbat ratat are tendința de a umili, de a intimida și de a insulta. Cu un astfel de om vei avea o relație toxică, fără un final fericit. Unele femei trăiesc toată viață așa, fiind abuzate și poate nici nu-și dau seama de asta, li se pare normal. Abuzul înseamnă și umilire psihologică, insulte constante, nu doar violență.

Un bărbat ratat va fi mereu nervos, nemulțumit și va arunca vina pe cei din familie. Dacă are probleme la serviciu, dă vina pe soția lui. Dacă are datorii, dificultăți financiare și nu-și poate întreține familia, atunci își va certa soția, va spune că este vina ei, îi va umili constant demnitatea.

Psihologii spun că abuzul apare frecvent în relații disfuncționale. Victima abuzului trăiește astfel într-o relație toxică, nu înțelege adesea că este abuzată psihologic sau fizic, iar de multe ori nu are capacitatea de a renunța, de a ieși din relație.

Un alt aspect al unui om ratat este că bea mult alcool – acesta fiind un act de evadare, la fel ca și drogurile.

Sfaturi de la psihologi pentru a-ți schimba viața

Psihoterapeutul și psihologul italian Valerio Albisetti spunea următoarele:

  • Nu-ți transfera viața altora. Nu da vine pe alții pentru problemele tale.
  • Nu amâna niciodată nimic pe mai târziu, fă totul atunci când trebuie.
  • Fii mândru de ceea ce trăiești, amintește-ți că ești unic.
  • Viața trebuie acceptată cu mult curaj, nu trebuie să permiți problemelor să-ți tulbure liniștea personală.
  • Transformă-ți visele și ideile în realitate.
  • Pacea este o stare mentală complet independentă de circumstanțele externe.
  • Problemele în viață nu se rezolvă fugind de ele.

Succesul nu înseamnă doar popularitate, câștig de mulți bani, ci pur și simplu de a te bucura de prezent, de a fi mulțumit de ceea ce faci, de a avea un nivel de trai care să-ți permită să te simți bine.

Oamenii ratați sunt în general nemulțumiți, incapabili de a face ceva, frustrați, se plâng foarte mult și simt invidie și mânie față de cei care decid să se bucure și reușesc să-și atingă obiectivele.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.