Chiuvetele din inox: O suprafață mereu impecabilă

0
117
Chiuveta de inox

Unele suprafețe din bucătării sunt greu de curățat, se deteriorează în timp și odată cu folosirea produselor de curățare și a bureților de curățat. Caracteristicile chimice ale acestor materiale nu le permit să reziste mult timp și în final suntem nevoiți să le înlocuim.

Deși există materiale nesfârșite, cu finisaje, stiluri, prețuri și caracteristici diferite, oțelul inoxidabil continuă să fie protagonistul bucătăriilor profesionale și industriale.Oțelul inoxidabil este sinonim cu o suprafață mereu impecabilă. Este cel mai igienic și are proprietăți chimice antibacteriene care împiedică alimentele să adere la suprafață și să se impregneze în material. Prin urmare, curățarea oțelului inoxidabil este extrem de ușoară și rapidă. Cu un simplu burete, murdăria dispare fără alte dificultăți și odată cu aceasta se prelungește durata de viață. Asta explică de ce oțelul inoxidabil se găsește atât de des în bucătăriile profesionale. Este regele bucătăriei și lăudat de bucătari profesioniști.

Oțelul inoxidabil este un material ideal pentru realizarea pieselor la comandă și crearea elementelor integrate în blat, precum plita sau chiuveta. Chiuvetele din inox sunt durabile și rezistente, garantează o durată de viață mai lungă și rezistă foarte bine la coroziune, temperaturi ridicate și umiditate. Oțelul nu este un material poros, așa că este imposibil ca un microbi să supraviețuiască. În plus, este un material ușor de curățat de orice urmă de murdărie. Însă aici, trebuie avut în vedere că un trebuie să folosiți produse cu înălbitor sau amoniac, deoarece inoxul  își poate pierde din strălucire.

Pe lângă faptul că este ușor de curățat, oțelul inoxidabil adaugă o notă simplă, dar elegantă bucătăriei. Decorativ, se îmbină foarte bine cu toate culorile și cu gusturile fiecăruia.

Oțelul inoxidabil este durabil. Are o capacitate mare de reciclare și reutilizare fără a pierde în schimb nicio proprietate. Mai mult, nu absoarbe mirosurile. Și asta pentru că, spre deosebire de alte metale, oțelul inoxidabil nu reacționează cu alimentele.  Oțelul inoxidabil este foarte rezistent la căldură, dar nu este recomandat, totuși, să lăsați prea mult timp o tigaie sau o cratiță foarte fierbinte pe suprafața din oțel inoxidabil.

Citește și:  Există flori comestibile - între frumusețe și gust

Există două tipuri de chiuvete din oțel inoxidabil,  cele cu montaj în partea inferioară și cele cu montaj în partea superioară. Chiuvetele subtop au o flanșă care se extinde sub blat pentru a fi montată deasupra acesteia. Pe de altă parte, cu chiuvetele cu montare superioară, nu este nevoie de niciun accesoriu suplimentar de montare, deoarece acestea se pot așeza pur și simplu deasupra dulapurilor sau blaturilor existente, fără a fi nevoie să le tăiați pentru a le instala corect. Ambele tipuri au dimensiuni și forme diferite, așa că asigurați-vă că alegeți unul care se potrivește perfect spațiului dvs. de bucătărie înainte de a cumpăra.

Ce anume determină a fi un produs bun? Calitatea unei chiuvete din inox este determinată de grosimea și gradul metalului folosit pentru realizarea acesteia. Metalele mai groase, de calitate superioară, sunt mai durabile decât cele mai fine. Chiuvetele din oțel inoxidabil care au pereți mai groși sunt, de asemenea, de obicei mai grele, ceea ce poate ajuta la prevenirea formării de adâncituri în ele în timpul instalării sau utilizării în timp. O chiuvetă bună din oțel inoxidabil nu ruginește ușor atunci când este expusă la apă pentru perioade lungi de timp, așa cum fac modelele mai ieftine. De asemenea, ar trebui să reziste la zgârieturi și alte daune cauzate de uzura de zi cu zi, precum și de loviri accidentale de la obiecte ascuțite, cum ar fi cuțite sau furculițe, scăpate pe suprafața sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.