Chiftelutele din piure de cartofi au salvat surplusul meu de pireu de cartofi, cu alte cuvinte, le-am pregatit din pireul de cartofi care a ramas pe a doua zi. Reteta descrie insa prepararea chiftelutelor inca de la primul pas, pentru a putea fi preparate de la inceput, daca se doreste acest lucru.
Ingrediente chiftelute din piure de cartofi
- 500gr cartofi
- 10 linuri faina
- pesmet
- 30gr margarina
- sare, piper
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
Mod de preparare
– cartofii se curata se spala se taie in bucati mici si se pun la fiert in apa cu sare
– dupa ce sunt gata se scurg de apa si se mixeaza obtinand un piure, adaugam 6 linguri de faina, usturoi taiat marunt sau razuit, condimentam cu sare si piper si amestecam bine
– obtinem o pasta groasa, daca observati ca e moale adica nu s-a legat bine, se mai adauga putin faina
– putem incepe formarea chiftelutelor, cand suntem gata batem ouale si amestecam cu 3-4 linguri de faina
– chiftelutele se trec prin oua cu faina dupa care si prin pesnet
– se prajesc in ulei incis, cand scoatem punem pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei
– se serveste ca garnitura langa orice, in acest caz a fost servit cu peste si masline verzi