Rețete culinareChifteluțe din piure de cartofi - încearcă această rețetă explicată pas cu...

Chifteluțe din piure de cartofi – încearcă această rețetă explicată pas cu pas

Chiftelutele din piure de cartofi au salvat surplusul meu de pireu de cartofi, cu alte cuvinte, le-am pregatit din pireul de cartofi care a ramas pe a doua zi. Reteta descrie insa prepararea chiftelutelor inca de la primul pas, pentru a putea fi preparate de la inceput, daca se doreste acest lucru.

Ingrediente chiftelute din piure de cartofi

  • 500gr cartofi
  • 10 linuri faina
  • pesmet
  • 30gr margarina
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua

 Mod de preparare

cartofii se curata se spala se taie in bucati mici si se pun la fiert in apa cu sare

– dupa ce sunt gata se scurg de apa si se mixeaza obtinand un piure, adaugam 6 linguri de faina, usturoi taiat marunt sau razuit, condimentam cu sare si piper si amestecam bine

obtinem o pasta groasa, daca observati ca e moale adica nu s-a legat bine, se mai adauga putin faina

– putem incepe formarea chiftelutelor, cand suntem gata batem ouale si amestecam cu 3-4 linguri de faina

chiftelutele se trec prin oua cu faina dupa care si prin pesnet

se prajesc in ulei incis, cand scoatem punem pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei

se serveste ca garnitura langa orice, in acest caz a fost servit cu peste si masline verzi

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.