Chiftelele rulate in bacon sunt un altfel de chiftele,pe langa cele clasice acestea nu au usturoi dar au o gramada de ingrediente in plus.
De asemenea si stilul de prajire este unul cu totul aparte.
Se servesc de obicei calde alaturi de un pireu de cartofi, dar se pot folosi si reci pe platou.
Ingrediente chiftele rulate in bacon:
- 500 gr carne tocata de porc
- 6 linguri lapte
- 2 lingurite mustar
- 1 ou
- miezul de la 2 felii de paine
- frunze de patrunjel
- 20 felii de bacon
- sare,piper
Mod de preparare:
Faramitam miezul de paine intr-o farfurie si turnam laptele peste acesta, lasam un pic sa se inmoaie iar apoi se pune compozitia peste carne.
In bolul cu carne mai adaugam oul, cele 2 lingurite de mustar, 1-2 lingurite de patrunjel taiat marut ( dupa preferinte ) ,se condimenteaza cu sare si piper.
Luam din aluatul obtinut cate putin, cat pentru a da forma unei chiftelute medii ( nici prea mare nici prea mica ), mai exact cat e banda de bacon; rulam chifteluta 1 data si un pic iar restul de bacon il taiem jos.
Se prajesc intr-o tigaie unsa cu ulei pana se rumeneste baconul pe toate partile, iar apoi se mai baga la cuptor 10 -15 minute la temp de 200 grade.