Acesta nu este un chec obisnuit, nu creste mare si nu este friabil, este un piscot simplu, moale si pufos, copt in forma de chec. Acesta este facut din fructe de padure, dar se pot alege si alte fructe de sezon.
Ideea este ca e foarte usor de preprat si satisface setea de ceva dulce-acrisor.
Ingrediente chec din piscot cu fructe de padure
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 1 plic pref de copt
- 150 gr fructe de padure
Mai avem nevoie de un pic de unt si faina pentru tava de copt.
Mod de preparare
Despartim ouale, din albusuri si zahar batem spuma tare; galbenusurile le batem putin sa devina spumoase si le adaugam in spuma de albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt, o incorporam treptat in spuma, adaugam si uleiul. La final adaugam fructele congelate.
Turnam compozitia in tava unsa si presarata cu faina. Punem tava in cuptorul preincalzit, lasam sa se coaca 20 de minute dupa care facem proba cu o scobitoare: cand nu se lipeste aluatul de scobitoare piscotul este gata.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca, dupa gust presaram piscotul cu zahar praf.