Animale de companieCel mai simplu mod de a învăța câinele comanda CULCAT

Cel mai simplu mod de a învăța câinele comanda CULCAT

Poziția în care câinele stă pe sol cu tot abdomenul, pieptul și o parte a șoldului este relaxantă pentru el dar reprezintă și un mod de supunere, de aceea unii câini învață mai greu un exercițiu ce le impune să stea culcat, mai ales dacă au un temperament dominant. Cel puțin în primele etape ale exercițiului de dresaj pot fi încăpățânați și reticenți în a executa comanda.

Comanda CULCAT:

Exercițiul trebuie realizat afară, în aer liber, pe iarbă, sau într-o cameră pe mochetă sau pe un covor, deoarece un animal care are blana scurtă s-ar putea să nu stea confortabil direct pe podeaua tare. Acest lucru poate să ușureze sau să îngreuneze instruirea câinelui.

În prima parte a exercițiului trebuie să stai în fața câinelui și să ai câteva bobițe de hrană uscată în mână. Îndrepți momeala spre vârful nasului animalului și astfel îi atragi atenția spre ea, câinele o va adulmeca și va dori să o ia. Acum este momentul în care îi spui CULCAT cobori momeala spre podea, astfel câinele o va urmări în dorința de a o primi. Atunci când animalul ajunge în poziția întins pe podea, il vei recompensa cu bobițele de hrană.

Dacă animalul se apleacă după momeală și nu se întinde pe sol, trebuie să îndepărtezi sau să apropii mâna cu hrana de lăbuțele câinelui spre a-l determina să se întindă în poziția corectă. Îi vei spune CULCAT pentru a sta întins pe sol și LIBER când îi vei da voie să se ridice.

comanda caine culcat

Atunci când patrupedul s-a așezat pe podea trebuie să-i spui AȘTEAPTĂ, BRAVO și să-i dai recompensa. Destul de repede, prin repetarea exercițiului, câinele se va obișnui cu această comandă și o va executa și fără să aștepte să primească hrana.

Câinele nu trebuie forțat să execute această comandă, va trebui să fie dresat câte puțin în fiecare zi, fără a-l obosi sau plictisi, el trebuie să vadă exercițiul ca pe un joc, să-l realizeze cu entuziasm și satisfacție că va primi ceva bun de mâncat.

Dacă animalul este încăpățânat și refuză să execute comanda, trebuie să i se arate cine e în poziția de conducător, sa înțeleagă ca are un stăpân. Acest lucru se realizează prin dresaj, răbdare și o atitudine încrezătoare din partea stăpânului.

Video – Comanda CULCAT:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.