Părinți și copiiCe tricicletă pentru copii ar trebui să alegi? Verifică cele mai importante...

Ce tricicletă pentru copii ar trebui să alegi? Verifică cele mai importante caracteristici

Știi ce tricicletă să alegi pentru copilul tău? Vremea bună este o scuză perfectă pentru a merge la plimbare. Tricicleta va sprijini dezvoltarea abilităților motorii ale copilului tău și îl va pregăti să meargă pe o bicicletă adevărată. Este greu de imaginat o modalitate mai bună de a-ți petrece timpul liber în oraș decât o plimbare în parc. Mersul împreună, combinat cu activitatea fizică, nu numai că susține imunitatea copilului, ci modelează și obiceiuri pozitive. Pentru a insufla copilului dorința de a se mișca și de a petrece timp activ, merită să îi oferi o tricicletă. Cu toate acestea, selecția de triciclete este uriașă. Pentru a ușura decizia, merită să cunoști ce modele sunt potrivite în funcție de vârsta celor mici.

O tricicletă – când poate un copil să meargă pe ea?

La ce vârstă poate un copil să meargă cu tricicletă? Unele dintre modelele pe care le vei vedea sunt destinate copiilor de la vârsta de 9 luni. Factorul determinant este întotdeauna disponibilitatea copilului de a călători (de exemplu, așezat independent), înălțimea lui sau dorința de a experimenta această activitate.

Oferta magazinelor include triciclete copii care permit copiilor să meargă pe o tricicletă încă de la 9 luni  Acest lucru este posibil datorită centurilor de siguranță în 3 sau 5 puncte, a unei bariere de siguranță și a capacității de a întoarce scaunul înapoi față de direcția de mers.

Tricicleta – merită să o oferi copilului?

Tricicletele obișnuiesc un copil mai mare cu activitatea fizică regulată și, în același timp, fac fiecare plimbare unică și de neuitat. Copilul se va distra de minune. Acestea îl pregătesc și pe micuțul tău să meargă pe o bicicletă adevărată cu două roți. Cu ajutorul lor, copilul învață cum să vireze și să pedaleze corect.

Capacitatea de a folosi pedalele dezvoltă coordonarea și abilitățile motorii , ceea ce are un efect benefic asupra dezvoltării abilităților motorii ale copilului. Cu toate acestea, copiii se află la diferite niveluri de dezvoltare motrică. De aceea, în magazine sunt disponibile și modele reglabile, ceea ce le face ușor de adaptat la copil. Și nu este nevoie de niciun instrument pentru a demonta mânerul, partea superioară sau spătarul – poți face totul rapid și ușor.

La ce ar trebui să fii atent când alegi o tricicletă?

Înainte de a cumpăra o tricicletă, acordă atenție caracteristicilor acesteia. Poți alege o tricicletă clasică, care are un mâner atașat permanent de structura . Dar poți opta și pentru un model care să îți servească mult mai mult timp ție și copilului tău .

Desigur, este vorba despre o tricicletă care combină funcțiile unei biciclete pentru o plimbare independentă și a uneia conduse de un părinte. De asemenea, au elemente suplimentare care le fac mai ușor de utilizat nu doar pentru copii, ci și pentru părinți.

Cele mai importante accesorii sunt:

  • mâner reglabil pentru părinte,
  • conectarea ghidonului tricicletei cu mânerul părintelui (părintele controlează virajul),
  • funcția roată liberă (adică capacitatea de a pedala fără a alimenta bicicleta),
  • suport pentru picioare pliabil pentru copii mai mici,
  • husa scaunului și ușurința sa de curățare,
  • protecție împotriva soarelui.

Devin tot mai populare si tricicletele cu scaun pivotant pentru copii începând cu vârsta de aproximativ 9 luni. Datorită lor, bebelușii nu își pierd din vedere părinții în timp ce merg pe jos și se pot odihni și după primele lor scurte plimbări pe picioare. Aceste tipuri de biciclete îți permit să ieși cu cei mici chiar și fără cărucior .

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.