Va prezentam in cele ce urmeaza cateva aspecte pe care nu le stiam despre orez si pe care merita sa le retineti, mai ales daca pregatirea acestuia vi se pare dificila si mancarea pe care doriti sa o preparati nu va reuseste de fiecare data:
- Exista peste 3000 de tipuri de orez raspandite in intreaga lume;
- Cel mai gustos orez este cel salbatic, el contine extrem de multe substante nutritive printre care mentionam: potasiu, calciu, proteine, aminoacizi esentiali, complexul de vitamine B, zinc, fier, fosfor si sodiu;
- Pentru ca orezul sa devina mult mai gustos, va recomandam ca inainte de fierbere sa il caliti in putin unt sau ulei, pana cand capata o culoare galbuie uniforma si devine usor crocant;
- Pentru ca orezul sa nu fie atacat de daunatori il puteti pastra in recipiente inchise ermetic sau puteti adauga printre boabele sale cativa catei de usturoi;
- Orezul fiert devine mult mai gustos, daca imediat dupa fierbere il amestecati cu putin iaurt si ii adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa;
- Pentru a evita lipirea boabelor de orez atunci cand le fierbeti, spalati-le cu putina zeama de lamaie inainte de a le pune la fiert, aceasta le va spori savoarea, dar in acelasi timp le va impiedica lipirea pe parcursul procesului de fierbere.
Sfaturile de mai sus sunt culese din intreaga lume si de cele mai multe ori ele sunt pastrate secret, va recomandam sa le urmati, in mod sigur orezul dumneavoastra va iesi mult mai gustos si il veti prepara cu placere de fiecare data.