Ce facem cu motanii în călduri și ce modificări de comportament apar?

7
31852
Motan Foto: fanpop.com
Motan Foto: fanpop.com

Ce facem cu motanii in calduri? – Spre deosebire de pisicile-femele care intra in calduri cel mai devreme la 6-8 luni, motanii prezinta aceste simptome la varsta de 7-12 luni. Ei au un comportament tipic ceea ce indica clar ca au ajuns la maturitatea sexuala si manifesta tendinta de a se imperechea cu femela.

Motanii in calduri sunt gata in orice moment pentru imperechere indiferent daca este zi sau noapte, ei simt mirosul de feromoni al unei femele care se afla la o distanta destul de mare de ei, chiar si la cateva sute de metri. Ei miauna in continuu si au obiceiul de a-si marca teritoriul prin jeturi scurte de urina in diferite locuri. Unii motani miauna mai tare sau mai insistent, altii mai putin, acest lucru depinde de fiecare rasa in parte. Dupa cum bine se stie urina de pisica si mai ales de motani este foarte urat mirositoare si persistenta de aceea unii proprietari incearca sa asculte de sfatul medicilor veterinari si isi castreaza motanul, ceea ce reduce mult tendinta acestuia de a-si marca astfel teritoriul.

Citește și:  Otterhound o rasă de câini de vânătoare și un animal de companie apreciat în Anglia

Ce facem cu motanii in calduriLasat in libertate motanul in calduri isi alege partenera in functie de dorinta sa, indiferent daca este sau nu pe gustul stapanului. De aceea cei care sunt ingrijorati pentru motanul lor sa nu se imbolnaveasca (deoarece ar putea avea contact cu o pisica contaminata cu un anumit virus) este bine sa aiba grija ca acesta sa se imperecheze eventual tot cu o pisica domestica, sau chiar de aceeasi rasa, care cu siguranta este sanatoasa sau are pedigree.

Ca orice mamifer motanul (sau pisica) este condus de sistemul neurovegetativ si hormonal. Cei care au motani ca animale de companie si nu doresc ca acestia in perioada de calduri sa se dazlantuie, sa miaune incontinuu enervant, sa fie stangaci, astfel incat sa rastoarne diferite lucruri ce le stau in cale sau sa ,,inunde” toata casa cu urina ar trebui sa se gandeasca si la varianta de a-i castra – recomandata de veterinari.

7 COMENTARII

 1. Motanul meu este in calduri .Un medic mi-adat pentru el VULIN,dar pe ambalaj ul medicamentului este un caine .Medicul a spus sa-i dau cate o jumatate de pastila ,patru zile .IMI ESTE FRICA ,OARE ESTE CORECT SA PRIMESACA ACELE PASTILE.

 2. Ce proprietar “iubitor” de pisici poti sa fii daca mutilezi pisica, cainele? Cat de Jalnic scris cu J mare scriitor de articole poti sa fii daca incurajezi astfel de practici ? Cat de orb si surd esti sadicule atunci cand este negru pe alb scris ca habar nu ai daca respiratia ta se duce in sus si a Boului in jos cum este bine punctat in Sfinta Scriptura? EU! pe cel care a castrat l`as castra, cel care a sterilizat l`as steriliza! Cel care a tinut in cusca in cusca cu El!!
  POSTSCRIPTUM!
  CE POATE FI MAI DREPT DECAT ASTA?!!?!?!
  ANIMALELE TREBUIE LASATE ASA CUM LE`A CONCEPUT DUMNEZEU, NU DUPA POFTA SAU CHEREMUL VOSTRU MESCHIN, IGNORANT SI BOLNAV CA TEAPA V`A ASTEAPTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 3. Ce proprietar „iubitor” de pisici poti sa fii daca mutilezi pisica, cainele? Cat de Jalnic scris cu J mare scriitor de articole poti sa fii daca incurajezi astfel de practici ? Cat de orb si surd esti sadicule atunci cand este negru pe alb scris ca habar nu ai daca respiratia ta se duce in sus si a Boului in jos cum este bine punctat in Sfinta Scriptura? EU! pe cel care a castrat l`as castra, cel care a sterilizat l`as steriliza! Cel care a tinut in cusca in cusca cu El!!
  POSTSCRIPTUM!
  CE POATE FI MAI DREPT DECAT ASTA?!!?!?!
  ANIMALELE TREBUIE LASATE ASA CUM LE`A CONCEPUT DUMNEZEU, NU DUPA POFTA SAU CHEREMUL VOSTRU MESCHIN, IGNORANT SI BOLNAV CA TEAPA V`A ASTEAPTA SI ACELASI DESTIN NEMERNICILOR!!!!!!!

 4. @ANDREI

  Esti imbecil rau. Se vede treaba ca pupatul de moaste ti-a spalat cele cateva circumvolutiuni pe care le avea creierul tau de cercopitec.

 5. @ANDREI

  necastratul, la femele spre exemplu, duce la cancer mamar, mai ales dacă nu fac pui niciodată. Așa că sunt de acord cu “@Mamaie DelaFetesti” 🙂

 6. Mamaie de la Feteststi tu chiar esti prost sau proasta, dupa caz. Fiind spalat la creieri si chiar avand un unic neuron habar nu ai ce inseamna ,,pupatul de moaste” cum spui. Crezi ca esti smecher/ smechera atunci cand razi de credinta cuiva? Lipsa ta de credinta arata ca esti un nimeni ce basculezi in orizontalul materiei precum musca in c… crezand astfel ca esti ,,in trend” progresist si ca-ti arati ,,inteligenta” fara pereche… Drama ta consta in incapacitatea de a intelege vreodata ca acele moaste sunt ale unui om ce a ajuns la sfintenie, Duhul Sfant lasandu-si ,,semnatura” in respectivul sfant… E o treaba complicata pe care n-ai cum s-o intelegi. Consoleaza-te : niciodata n-o sa-ti creasca aripi… Vei ramane otaratoare jalnica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.