Nunți și mireseCe ar trebui să conțină contractul pentru fotograf și filmări pentru nuntă

Ce ar trebui să conțină contractul pentru fotograf și filmări pentru nuntă

In sfarsit ai ajuns in punctul acesta, gata sa semnezi pe linia punctata care pecetluieste acordul dintre tine si fotograf / cameraman pentru ziua nuntii ale. Stii ce ar trebui sa includa contractul pentru fotograf si filmari? Te-ai asigurat ca vei primi toate serviciile pentru care platesti inainte de a semna? Mai jos vei gasi cateva lucruri de retinut atunci cand revizuiesti contractul pentru fotograf sau cameraman.

Asigura-te ca acest contract este specific cu privire la detaliile din ziua nuntii tale. Acesta ar trebui sa includa timpul pe care il va petrece fotograful / cameramanul la nunta, daca vine singur sau cu un asistent, daca mai aduce cu el inca un fotograf / cameraman.

Daca la momentul rezervarii fotografului sau cameramanului stii deja unde va avea loc nunta, asigura-te ca vei include in contract si detaliile despre locatia nuntii. In acest fel fotograful / cameramanul va stii cu certitudine unde va avea loc ceremonia, unde va avea loc receptia si daca vor mai exista opriri pe traseul dintre locatia ceremoniei si cea a receptiei. Te casatoresti in aer liber, in biserica, la primarie sau in curtea din spate?

Asigura-te ca in contract se afla toate detaliile, inclusiv adresele, numerele de telefon si un posibil nume si numar de contact al persoanei care coordoneaza evenimentul. In ceea ce priveste pachetul de servicii pe care il vei plati, acesta este exact punctul la care nu trebuie sa existe nicio confuzie. Trebuie sa te asiguri ca in contract se stipuleaza cu exactitate serviciile pe care le-ai cerut si pentru care platesti.

Aici sunt incluse numarul de ore pentru care este angajat fotograful / cameramanul, numarul de persoane pe care acesta il aduce (asistenti sau alti fotografi / cameramani), durata de timp pana vor fi gata pozele sau filmarea de la nunta si drepturile cuplului de a republica si redistribui pozele sau filmarile de la nunta. De asemenea, daca nu doriti ca logo-ul fotografului sau studioului sa apara pe fiecare poza sau in filmare, asigura-te ca si aceasta se va stipula in contract.

contract pentru fotograful de nunta

Majoritatea fotografilor si a cameramanilor au o anumita perioada de timp in care se asteapta sa fie platiti pentru serviciile lor. Unii cer un avans de 50 %, iar restul il cer dupa ce evenimentul a avut loc. Altii vor sa fie platiti integral in avans, iar altii vor face un aranjament de plata in functie de cum negociezi. Asigura-te ca stii exact cand trebuie sa platesti si citeste si ce scrie cu litere marunte in contract.

In plus, intrucat fotograful / cameramanul isi va petrece o zi intreaga cu tine in ziua nuntii, tu va trebui sa ii oferi si mancare si bautura. Majoritatea contractelor cu fotografi sau cameramani includ un acord cu privinta la ce va manca si ce va bea acesta la nunta. De asemenea, in majoritatea cazurilor, acestuia ii va fi acordat timp sa manance in timpul receptiei.

Un alt detaliu important pe care trebuie sa-l stabilesti inainte de a semna contractul este ce se intampla in cazul in care fotograful / cameramanul este bolnav sau are o problema si nu poate sa fie prezent la nunta. Va angaja acesta pe altcineva care sa-i ia locul in ziua nuntii? Cine va fi acolo sa-i ia locul? Contractul trebuie sa contina o clauza in care sa fie stipulate alternativele in caz de urgenta.

Petrece indeajuns de mult timp citind cu atentie contractul, discutandu-l cu logodnicul tau si asigurandu-te ca intelegi si accepti fiecare detaliu scris pe acesta. Astfel vei fi linistita in ziua nuntii stiind ca totul a fost bine pus la punct si ca nu trebuie sa-ti faci griji cu privinta la pozele sau filmarea de la nunta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.