Sarcină & BebeCauzele lactației insuficiente și cum le putem combate cu remediile din natură

Cauzele lactației insuficiente și cum le putem combate cu remediile din natură

Lactația insuficientă este o problemă care afectează tot mai multe mămici, dar mai ales pe bebelușii acestora. Potrivit unui sondaj realizat în maternitățile românești, la care au participat 304 mame de sugari, 45% dintre respondente au experiementat dificultăți în alăptare.

Cea mai comună cauză are legătură cu vârsta la care tot mai multe femei moderne aleg să aducă pe lume un copil. Contează, de asemenea, alimentația și stilul de viață al mamei, dacă se odihnește suficient, evită stresul și face mișcare în mod regulat. Lactația insuficientă poate fi și consecința unui blocaj psihologic, atunci când mama nu crede că laptele ei este potrivit pentru sugar.

În perioada alăptării, când mama ar trebui să aibă un regim alimentar echilibrat și să evite medicamentele, stimularea lactației nu se poate face decât cu remediile puse la dispoziție de natură. Plante medicinale precum feniculul și anasonul sunt folosite din cele mai vechi timpuri în acest scop, iar eficiența lor a fost confirmată prin studiile clinice.

Cauți o soluție naturală pentru lactația insuficientă sau vrei să îmbunătățești calitatea laptelui matern? Suplimentul alimentar Lactil, de la Tilman, este realizat cu extracte de fenicul și anason. Stimulează creșterea lactației, încurajează bebelușul să sugă și îl ajută în procesul de digestie.

Feniculul este bogat în fibre, vitamina C, calciu, fier și magneziu. Studiile de laborator au arătat că uleiul obținut din semințele plantei poate calma crampele la sugari, dacă este inclus în alimentația mamelor. În plus, feniculul favorizează producția de lapte matern (ceea ce-l face un bun remediu pentru lactația insuficientă) și crește nivelul de estrogen, hormonul care influențează atât starea de bine la femei, cât și concepția, sarcina și alăptarea.

Anasonul reprezintă o sursă importantă de vitamine, fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și zinc. Aroma sa plăcută este transferată prin laptele matern, laolaltă cu principiile active ale plantei, stimulând pofta de mâncare a bebelușilor. La fel ca feniculul, anasonul sporește secreția de lapte matern și calmează colicile la sugari.

Soluții eficiente pe bază de fenicul și anason

Pentru o alăptare lipsită de griji, specialiștii în fitoterapie le recomandă proaspetelor mămici să includă ambele plante în alimentație. Un produs 100% natural, special conceput în acest sens, Lactil este realizat în laboratoarele companiei Tilman, din Belgia, cu extracte de fenicul și anason, ingrediente provenite din culturi organice.

Suplimentul alimentar favorizează secreția și actiunea estrogenilor și prolactinei, hormoni necesari secreției de lapte matern, încurajează bebelușul să sugă și îl ajută la digestia laptelui matern. Lactil poate fi administrat împreună cu ceaiul Biolys fenicul și anason, de la Tilman, care mai conține și schinduf, plantă medicinală recomandată pentru stimularea lactației.

Știai că?

  • Anasonul era folosit de femeile din Grecia antică pentru stimularea secreției de lapte matern.
  • Feniculul dobândise reputația de plantă care alungă vrăjitoarele în Evul Mediu.
  • Pitagora a lăudat beneficiile anasonului, printre care stimularea poftei de mâncare și efectul revigorant și afrodisiac.
  • Feniculul are efect calmant asupra sistemului nervos.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.