DiverseCauți cât mai ieftin? Vei găsi doar scump și prost

Cauți cât mai ieftin? Vei găsi doar scump și prost

Când cauți mai ieftin, dai doar de scump și prost. Singurii vinovați că există scump și prost în orice domeniu, sunt tot clienții…

Vă rog să îmi permiteți să vă explic:

Citeam prin online că se deschid din ce în ce mai multe saloane și că toți patronii vor să facă profit fără să investească. Am găsit chiar un exemplu, greu de imaginat. Un aparat defect era folosit în continuare, pentru realizarea procedurilor de înfrumusețare. Clientul nu avea de unde să știe, iar patronul se gândea că-i prea scump să îl repare. În aceste condiții, l-a folosit până a crăpat de tot.

Cică oamenii nu vor să plătească pentru calitate și caută mereu mai ieftin? Oara așa o fi?

Ca în orice nișă, în cazul saloanelor de înfrumusețare există aparatură de calitate înaltă și aparatură de calitate îndoielnică. Cei cu aparate mai puțin calitative, duc prețul în jos. În acest caz, cei care dau zeci de mii de europ pe aparate, nu prea mai au clienți. Clienții caută mai ieftin. Ajung să facă mega promoții, dar…acestea nu sunt rentabile. Am calculat și am observat că o reducere de 70% nu e deloc bună pentru afacere.

Clienții care caută mai ieftin nu se documentează

Un aparat ieftin , care face o zecime din treaba unui aparat scump, de calitate, nu poate să ofere rezultate calitative. Pe moment, clientul are impresia că plătește mai puțin. La final va observa că 10 ședințe cu primul aparat, au costat mai mult decât 5 ședințe cu cel de al doilea. Deși rezultatul este același…

Asta ca să nu mai vorbim de rabatul făcut de la saloane la calitatea cremelor. Când te interesează o anumită procedură, este bine să te documentezi și de unde vine diferența de preț.

Credeți că a apărut din neant vorba: dacă e prea frumos să fie adevărat, înseamnă că nu e.

Mai ieftin, doar pe termen scurt

Azi găsești mai ieftin, dar nu te interesează ce va fi mâine?

Eu aleg mereu calitatea, înaintea cantității. Când am stabilit prețurile la Pearl Beauty Center, am mers pe o marjă de profit mult mai mică decât orice alt salon cu dotări de același calibru. Cu toate astea clienții ar vrea și mai ieftin. Li se pare prea scump.

Ce înseamnă scump la români?

Nu am bani, nu este pentru mine, dar vreau. Aici apar compromisurile și trebuie să faci alegeri, să găsești soluția care ți se potrivește.

Cert este ca multe saloane iau aparate contrafăcute, imitații după aparate care au rezultate. Asta vrei? Mai ieftin cu orice preț sau un preț corect pentru serviciul de calitate oferit?

Într-un salon în  care sunt aparate de 150.000 euro nu vei găsi același prețuri ca într-un salon în care aparatele au fost maxim 15.000, în cazul fericit.

în final, decizia îți aparține. Eu unul prefer să aștept și să am parte de calitate. Pe termen lung am avut mereu de câștigat.

Așa că, data viitoare, nu mai vreau sa vă aud pe la cafele cum vă plângeți că procedurile de înfrumusețare nu funcționează. Că e vrăjeala cu epilarea, cu remodelarea sau alte tehnologii. Pentru că, rezultatele sunt remarcabile, dacă le faci cu aparatele potrivite. Nu cu imitații, nu cu produse aftermarket…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.