Aceasta varianta de cartofi la cuptor am incercat-o pentru prima oara acum 3 – 4 ani si am inclus-o de atunci in meniul nostru. Cea mai reusita mancare iese atunci cand este sezonul pastailor pentru ca atunci e fasolea cea mai buna dar merita sa incercati si cu cele congelate.
Ingrediente cartofi cu conopida si pastai la cuptor
- 1 conopida mai mica ( 600 gr )
- 6 cartofi medii
- 250 gr fasole pastai galbene
- 50 gr smantana
- 3 oua
- cascaval
- sare si piper
Mod de preparare
Se curata conopida de frunze, se desface in buchete si se pune la fiert in apa cu sare, la fel si pastaile ( daca sunt praospete atunci se taie capetele si se sectineaza in buc de 3-4 cm). Eu am folosit pastai congelate pentru ca am fost in afara sezonului insa puteti folosi orice tip de pastai de fasole. In alt vas se fierb si cartofii tot in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert conopida si pastaile – cca 20 min – se strecoara si se lasa la scurs. Cartofii fierti se curata de coaja si se taie in bucati mai mici.
Se aseaza cartofii intr-o tava, apoi pastaile si deasupra conopida.
Se bat spuma cele 3 oua si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna peste tava si se razuieste cascaval deasupra.
Se introduce totul in cuptorul deja incins si se coace cca 30 de minute.