Am copilarit la tara si mai tin minte cum era cand am taiat porcul, deja cu cateva zile inainte au inceput pregatirile, sa cumparam tot ce ne trebuie, sa facem loc in congelator.
Ma gandesc ca multi stiu despre ce vorbesc. Aceasta reteta este una dintre „Cina porcului”, care s-a transformat putin datorita anilor si a mofturilor.
De exemplu, de obicei se face din carne grasa din diverse zone ale porcului, noi folosim doar carne slaba fara grasimi, nu folosim usturoi si boia de ardei, si cel mai important lucru ca nu mai taiem porc si totusi mancam Toros.
Ingrediente reteta toros – varza murata cu carne
- 1,5kg varza marunta murata
- 1kg carne de porc
- 1 ceapa
- smantana
- ulei
- apa
- sare si piper
Mod de preparare
Curatam ceapa, razuim si punem in ulei incins. Carnea taiem in bucati mici in cubulete si punem in ulei cu ceapa, rumenim carnea cateva minute, dupa care condimentam cu piper si putin sare, stingem apoi cu apa si lasam sa bolboroseasca sub capac.
Pregatim varza, prima data gustam, daca este nevoie lasam cateva minute in apa rece sau spalam sub jet si stoarcem. Punem pe foc o tigaia cu ulei, adaugam varza murata si prajim cateva minute, din cand in cand amestecam.
Cand carnea este aproape gata, adaugam langa varza prajita, amestecam, daca nu a ramas zeama peste carne mai adaugam un pic de apa si lasam pe foc acoperit inca 30 de minute.
La sfarsit daca mai vrem condimentam dupa gust si servim caldut cu smantana.