Animale de companieCare sunt trăsăturile raselor de câini Basset și ce fel de temperament...

Care sunt trăsăturile raselor de câini Basset și ce fel de temperament au aceste animale de companie?

Cainii Basset sunt animale de companie extraordinare, se integreaza repede in familie, au un temperament usor incapatanat, dar bland si iubitor. Astfel de animale pot fi utilizate drept caini de familie, insa cel mai bine se preteaza la vanatoare. Au o placere deosebita sa alerge, un simt al mirosului foarte dezvoltat si instinctul de vanatoare puternic.

Cele mai populare rase de caini Basset sunt:

Basset Normand Artesian
Basset Normand Artesian

Basset Normand Artesian este un animal care vaneaza in haita mica (de cateva exemplare) si este folosit mai ales la prinderea iepurilor cu arma. Are un instinct de vanatoare foarte bine dezvoltat, este un caine gonitor si hartuitor excelent. Are o placere mare sa alerge dupa prada, sa scotoceasca tot terenul in gasirea ei, sa o prinda si sa o aduca stapanului. Este rezistent, creste repede si este usor de dresat.

Basset Griffon Vendeen
Basset Griffon Vendeen

Micul Basset Griffon Vendeen este un caine de vanatoare specializat pe iepuri si fazani.

Marele Basset Griffon Vendeen
Marele Basset Griffon Vendeen

Marele Basset Griffon Vendeen este un animal pentru vantoare care poate prinde foarte usor iepuri.

Basset Griffon Vendeen este un caine de vanatoare excelent, folosit mai ales de vanatorii care utilizeaza arme pentru capturarea animalelor salbatice.

Basset Bleu de Gascogne
Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne este un caine rezistent, foarte bun pentru prinderea iepurilor si caprioarelor, descurcaret, agil, cu o buna capacitate de a tine urma. Desi este un animal putin lent nu pierde niciodata urma chiar si pe teren accidental, are simtul mirosului foarte bine dezvoltat. Latra puternic, este galagios, ii place sa vaneze mai ales in haita mica. Pentru stapan este un companion desavarsit, ascultator mai ales daca este dresat de la varsta frageda. Are rezistenta la oboseala, este usor de instruit si inteligent.

Basset Hound
Basset Hound

Basset Hound este un caine de vanatoare foarte bun, folosit pentru prinderea iepurilor, mistretilor si caprioarelor. Trebuie sa fie dresat de la varsta frageda pentru ca are un temperament incapatanat. Are rezistenta fizica, poate alerga ore in sir, latra tare si ii place sa se faca mereu auzit. Are capacitatea de a tine bine urma, de a vana de placere si de a prinde rapid vanatul.

Rasa de caini Basset Roscat de Bretagne, Foto: thelife-animal.blogspot.ro
Rasa de caini Basset Roscat de Bretagne, Foto: thelife-animal.blogspot.ro

Basset Roscat de Bretagne este un animal de vanatoare specializat pentru prinderea iepurilor. Alearga rapid, tine bine urma, se baga usor printre tufarisurile spinoase din padurile dese. Este considerata cea mai galagioasa si neastamparata rasa de caini Basset.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.