Cainele ghid – ajutorul potrivit pentru persoanele nevazatoare

0
458
Cainele ghid - ajutorul potrivit pentru persoanele nevazatoare

Dresajul cainilor ghizi nu este deloc unul usor. Pe langa faptul ca este costisitor, poate dura intre 2 si 3 ani. Cainii din rasele specificate mai sus sunt antrenati inca de pui, pentru ca pe parcursul intregului curs, vor invata foarte multe comenzi. Sunt invatati de la lucruri marunte, cum ar fi deschiderea unei usi, sau aducerea unui obiect, pana la activitati mult mai importante.

Cainii sunt antrenati in asa masura incat sa ii poata ajuta pe cei nevazatori sa se deplaseze in siguranta. De la coboratul scarilor si pana la traversarea strazilor in siguranta, cainii ghizi sunt capabili sa ofere protectia necesara stapanilor cu dizabilitati. Cainii ghizii sunt foarte constiinciosi. Nu se vor lasa niciodata distrasi de la ceea ce trebuie sa faca pentru a se juca. Ei sunt dresati intotdeauna, in asa fel incat sa ii poata asigura stapanului siguranta necesara.

Relatia dintre stapan si cainele sau ghid

Relatia dintre caine si stapan este importanta in general, insa in momentul in care viata si siguranta stapanului depind de caine, lucrurile se schimba. Este important ca persoana nevazatoare, care doreste un astfel de caine, sa iubeasca animalele si sa pretuiasca ajutorul acestor minunati caini.

Citește și:  Poze draguțe cu animale de care te vei îndrăgosti pe loc
Cainele ghid
Cainele ghid

O persoana nevazatoare trebuie sa fie apta pentru a avea un astfel de caine, adica trebuie sa aiba o conditie fizica buna. Desi unii considera ca acesti caini ghizi sunt sclavi, parerea este eronata, deoarece relatia dintre stapan si animal este una deosebita, iar avantajele unui caine ghid sunt numeroase.

Cainii ghizi au parte de o ingrijire mult mai atenta, luand in considerare faptul ca fac mult mai multa miscare in fiecare zi. Nici regimul alimentar nu trebuie trecut cu vederea, deoarece acesta este cu siguranta mult mai sanatos decat al unui simplu animal de companie. Conditiile in care traiesc acesti caini ghizi pentru nevazatori sunt cele mai bune, pentru ca acestia sa isi poata indeplini sarcinile.

Persoanele nevazatoare care au un astfel de ajutor afirma ca uneori uita ca nu pot vedea, deoarece ele vad prin ochii acestor minunati caini. Nu putine sunt cazurile cand cainele isi salveaza stapanul nevazator. Pe langa faptul ca ajutorul pe care il ofera acesti caini este nemarginit, ei isi vor arata de fiecare data devotamentul si iubirea pe care o poarta stapanilor, fara a astepta ceva in schimb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.