Animale de companieCel mai bun prieten al omului va da orice să te protejeze...

Cel mai bun prieten al omului va da orice să te protejeze – iată care este câinele cu cea mai puternică mușcătură

S-au incercat nenumarate clasificari menite sa determine cainele cu cea mai puternica muscatura, unele s-au bazat pe agresivitatea cainelui, altele pe musculatura cainelui, insa cea mai potrivita clasificare se refera la forta cu care cainele strange atunci cand apuca cu intreg maxilarul. S-au facut nenumarate teste ce presupuneau un antrenor ce avea pe brat un dispozitiv ce masura puterea muscaturii. Cainii erau indemnati sa muste mana dresorului care era imbracata in blana sub care se afla dispozitivul mentionat anterior.

Pana si acest test a parut la un moment dat ineficient pentru o clasificare, pentru ca au existat rase de caine care isi pierdeau atentia si chiar daca muscatura lor era puternica, ea nu era continua. Cainele musca si apoi dadea drumul, insa s-au observat si caini care nu aveau muscatura puternica, insa care nu renuntau la prada sub nici un fel. De mentionat ca au fost supusi testarii atat cainii domestici, cat si rasele de caini aflate in salbaticie.

Totusi, pentru a ne putea face o ideea asupra cainelui cu cea mai puternica muscatura, ne vom referi strict la puterea cu care cainele apuca de prima data, fara sa facem o analiza a duratei pe care o are muscatura.

ciobanesc belgian
ciobanesc belgian

Cainele care a inregistrat o muscatura foarte departe de cea mai puternica muscatura, dar care a fost supus acestui test a fost Ciobanescul Belgian care a apucat dispozitivul si a strans cu o putere de 61 kg. Chiar daca nu este muscatura cea mai puternica, o presiune de 61 kg poate provoca raniri extrem de grave.

pitbull
pitbull

Urmatorii in clasamentul pentru cea mai puternica muscatura, care au apucat cu o putere de 107 kg au fost caini din rasa Pitbull si Ciobanesc Olandez. In timp ce Pitbull-ul a apucat dispozitivul si nu i-a mai dat drumul, Ciobanescul Olandez a apucat cu aceeasi putere, insa a renuntat relativ usor la prada.

Cainele Urs de Carelie

Lista la finalul careia vom afla care este cainele cu cea mai puternica muscatura se continua cu Cainele Urs de Carelie care a muscat cu o forta de 111 kg. Cainele Urs de Carelie a fost special antrenat pentru vanatoarea ursilor, si desi a disparut dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, iubitorii rasei au reusit renasterea sa. Dupa cum se vede, aceasta rasa are o muscatura foarte puternica si era mare pacat sa dispara.

bulldog
bulldog

Clasamentul pentru cea mai puternica muscatura continua cu Bulldog-ul a carui muscatura a ajuns la o forta de 138 kg. Bulldog-ul este un caine de talie mica, indesat si cu o constitutie puternica, iar muscatura sa este impresionanta, acest caine avand de asemenea tendinta de a nu da drumul prazii.

Cainele Salbatic African
Cainele Salbatic African

S-a continuat cautarea cainelui cu cea mai puternica muscatura si s-a ajuns la Cainele Salbatic African care a apucat dispozitivul cu o putere de 144 kg. Desi nu are o talie impresionanta, Cainele Salbatic African are o muscatura foarte puternica ce il ajuta sa isi ucida prada cu foarte multa usurinta.

Rottweiler
Rottweiler

A urmat alt caine considerat cu grad de agresivitate mare a carui muscatura a variat intre 149 si 159 kg. Rasa ce a oferit aceste cifre este rasa Rottweiler. De asemenea, ca in cazul celorlalti caini considerati caini agresivi, Rottweiler-ul nu a dat drumul prazii cu usurinta, variind puterea muscaturii, dar nelasand prada libera.

Tosa Inu
Tosa Inu

Tosa Inu a oferit cercetatorilor o muscatura cu o forta de 251 kg, mult mai puternica decat a celorlalti dinaintea sa, depasindu-i pe acestia cu pana la 100 kg forta. Tosa Inu este un caine japonez special conceput pentru a face fata luptelor de caini. Cu toate ca atat Pitbull-ul, cat si Rottweiler-ul sunt renumiti pentru agresivitate, se pare ca in cazul in care Tosa Inu reuseste sa ii apuce cu maxilarele sale le poate produce raniri mult mai grave, decat ar fi capabili atat Pitbull-ul, cat si Rottweiler-ul.

Muscatura lui Tosa Inu nu are variatii, ea este la fel de puternica pe tot parcursul sau. Ranile pe care le poate provoca un astfel de caine, a carui muscatura nu variaza, sunt extreme. Asadar, am putea spune ca Tosa Inu s-a dovedit a fi cainele cu cea mai puternica muscatura fara variatii.

Extrem de interesante sunt insa rasele, care pornesc de la o muscatura cu impact mare si a carei putere o variaza, fie in functie de oboseala pe care o resimte maxilarul, fie in functie de agresivitatea lor care nu este la cote maxime si care ii determina sa fie distrasi pe parcursul atacului. De mentionat in acest sens este Ciobanescul German a carui muscatura variaza intre 108 si 386 kg.

Turkish Kangal
Turkish Kangal

Variatia este extrem de mare si este foarte probabil ca in cazul in care acest animal se simte amenintat sau isi simte amenintata familia sa provoace rani extrem de grave, dupa cum se observa puterea maxima a muscaturii acestui caine depaseste cu peste 150 kg forta lui Tosa Inu. Turkish Kangal are de asemenea o variatie de forta ce oscileaza intre 159 si 323 kg.

lup
lup

Cu toate acestea cainele cu cea mai puternica muscatura, desi are variatii in forta muscaturii, le este net superior tuturor celorlalti caini, poate tocmai pentru a confirma ca intr-un fel sau altul din aceasta “rasa” de caine au derivat toate celelalte rase. Lupul desi variaza puterea muscaturii, ramane in fruntea tuturor, muscatura sa variaza intre 184 kg si 817 kg. O forta de 817 kg chiar daca nu este permanenta ucide pe loc.

Asadar, daca ne luam dupa puterea continua a muscaturii, Tosa Inu este castigatorul, insa nu putem ignora lupul si il declaram castigator pentru cea mai puternica muscatura ce prezinta variatii de forta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

5 COMENTARII

  1. Nu pot sa cred ca pitbull-ul doar atat a prins , cred ca nu am realizat destule incercari si sa faca media lor , de la mai multi caini din rasa aceasta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.