Cabine sau containere: Soluții economice și ieftine în construcții pentru case și clădiri

0
281

Indiferent dacă îți dorești să construiești o casă nouă, să renovezi fațada casei sau vrei să faci doar o extensie, trebuie să decizi ce tip de construcție preferi. În prezent, a devenit populară folosirea plăcilor de fibrociment la placarea fațadelor, pentru că oferă avantaje și nu necesită întreținere complicată. De asemenea, instalarea unei cabine sau a unui container ca extensie a casei este o soluție economică, care aduce și beneficii.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum să schimbi aspectul casei
  2. Spații utile în diverse domenii de activitate
  3. Containere frumos amenajate pentru locuit

1. Cum să schimbi aspectul casei

blank

Plăcile de fibrociment reprezintă o soluție pentru renovarea casei cu aspect rustic, pentru că:

  • Sunt realizate din materiale care nu dăunează mediului înconjurător
  • Sunt durabile, rezistente la intemperii, ușor de întreținut, pot fi vopsite, imită lemnul, au un aspect plăcut, nu crapă
  • Sunt economice și ieftine, ușor de manevrat și prelucrat
  • Au rezistență bună la apă, razele ultraviolete UV, șocuri puternice, dejecții, substanțe chimice
  • Asigură o bună izolare termică și fonică.

Plăcile de fibrociment pot fi utilizate la placarea fațadelor, au un aspect interesant, pot crea contraste și efecte frumoase, mai ales la casele din lemn sau cărămidă.

Alegerea placării exterioare a casei cu panouri din fibrociment este o soluție ideală pentru casele situate în zonele în care plouă frecvent, unde bate vântul și terenul este umed, deoarece aceste plăci sunt rezistente la apa de ploaie și alte intemperii. În plus, imaginea exterioară a casei va fi mult schimbată, creată de astfel de panouri și alte elemente exterioare. Casa poate fi îmbrăcată complet sau doar parțial în astfel de panouri, pentru a-i schimba aspectul, sau doar pentru a obține un design modern, cu ajutorul arhitecților.

Panourile pot fi monocrome sau multicolore, de lungimi și formate diferite, ceea ce oferă un domeniu imens de combinații individuale. Unele panouri pot fi vopsite pentru a se obține variante suplimentare de design.

2. Spații utile în diverse domenii de activitate

O soluție modernă în construcții este reprezentată de așa numitele cabine containere fibrociment care pot fi folosite drept spații pentru personalul de pază, pentru birouri sau clădiri administrative.

Citește și:  Grădinăritul – O activitate relaxantă care îi face pe oameni mai fericiți

În ziua de astăzi, containerele bloc au devenit versatile, ele pot fi utilizate ca spații de birouri, spații pentru depozitarea unor materiale, puncte de control și pază și altele.

Ele pot fi concepute și pentru spații comerciale, sunt o alternativă bună la birouri, chioșcuri, buticuri, cabine pentru paznici în anumite zone sau parcări.

3. Containere frumos amenajate pentru locuit

Unii proprietari de terenuri aleg astfel de containere pentru a le folosi în scop personal, pentru că asigură condiții confortabile atât vara cât și iarna. Ele pot fi o extensie interesantă a casei, sunt ușor de folosit și întreținut, se integrează frumos în peisaj.

Containerele pot fi utilizate și ca garaje, magazii, spații de depozitare, camere de locuit. Cu un aspect exterior interesant, modern și cu un interior frumos amenajat, un astfel de container poate oferi oamenilor oportunitatea unică de a avea un tip de locuință durabilă, la un preț accesibil.

Un container este o soluție bună pentru cei care nu au banii necesari să-și construiască o casă, dar își doresc un spațiu de depozitare și locuit, pe terenul pe care l-au achiziționat. Un container poate fi utilizat drept casă o perioadă de timp, iar apoi să devină o extensie a vilei, ce va fi construită mai târziu.

Un container poate fi mutat oricând în alt loc, poate fi folosit în diverse scopuri, de pildă și ca magazie. Poate avea dimensiuni standardizate, dar i se poate aduce și îmbunătățiri.

Deși sunt concepute îndeosebi pentru șantiere, containerele pot fi folosite de oameni și pentru locuit, o perioadă de timp, nu neapărat definitiv. Pot fi împărțite și în module de duplex, cu intrări separate, cu living și instalații sanitare individuale.

Pot fi case de vacanță în zone frumoase, în regiuni de munte, unde oamenii au câte un teren achiziționat și vor să-și petreacă timpul liber, ocazional, în fiecare an. În plus, designul unui asemenea container este modern, simplu, adaptat cerințelor eco, din ziua de azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.