Bob Bograci – o rețetă nouă combinată din bograci și bab gulyas

0
3008
Bob Bograci - o reteta combinata din bograci si bab gulyas
Bob Bograci - o reteta combinata din bograci si bab gulyas

Reteta de bob bograci pe care o prezint mai jos ar putea fi considerata de catre romani ca fiind ungureasca. Sunt convinsa ca daca vom intreba un ungur el va spune ca e romaneasca :).

Cel mai important este insa gustul pe care nimeni nu il uita dupa ce mananca un gulas facut ca la Pista bacsi acasa.

E drept ca sunt combinate aici mai multe retete de gulas dar aromele si modul de preparare sunt inconfundabile.

Ingrediente Bob Bograci – o reteta cobinata din bograci si bab gulyas

  • 2 ardei capia galben
  • 2 ardei capia rosu
  • 8 cartofi medii
  • 8 cepe mici/medii sau 6 medii/mari
  • jumatate de telina
  • 3 morcovi mari sau 5 mici
  • foi de dafin
  • frunze de patrunjel
  • 500 gr bulion sau 300 gr pasta de tomate 24% ( cantitatile pot varia )
  • pasta gulas
  • 2 conserve de fasole boabe
  • 200 gr carne de manzat
  • 200 gr carne de vita
  • 200 gr carne de porc ( carne de gulas )
  • 500 gr costita cruda de porc
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, la fel si ardeii capia apoi morcovii. Intr-o tigaie cu putin ulei se pun la calit ceapa si morcovii pana cand ceapa devine transparenta si morcovii se inmoaie. Apoi se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste impruna cu legumele pana cand devine alba. La final se adauga ardeii capia in amestec si se calesc pana cand devin mai moi.

Citește și:  Omletă cu cașcaval – cum poți pregăti această rețetă banală în ceva delicios pentru micul dejun

Se condimenteaza cu sare, piper si boia – eu am folosit un amestec al acestor condimente care s-a dovedit a fi foarte practic – se amesteca bine si apoi se adauga apa dupa cat de mult gulas doriti sa pregatiti :). Se adauga pasta de gulas si foile de dafin care dau o aroma specifica oricarui fel de gulyas.

Atunci cand legumele si carnea sunt fierte, se adauga cartofii si se lasa inca 20 de minute la fiert.

Cand si cartofii sunt gata se pune pasta de rosii intr-un bol mai mare care sa permita adaugarea catorva polonicuri de supa fierbinte. Se amesteca bine supa cu pasta de rosii dupa care se adauga in oala. Eu am folosit conserva de fasole cu boabe albe pe care le-am adaugat la final un bob bograci, ele fiind deja fierte.

Se lasa gulasul pe foc pana mai da cateva clocote si apoi e gata de servit.

Ingrediente - legume
Ingrediente – legume
Ceapa taiata
Ceapa taiata
Ardei capia verde si rosu - maruntit
Ardei capia verde si rosu – maruntit
Ceapa si morcovi la calit
Ceapa si morcovi la calit

Legume calite

Carne pusa la calit impreuna cu legumele
Carne pusa la calit impreuna cu legumele
Ardei maruntit adaugat la celelalte ingrediente calite
Ardei maruntit adaugat la celelalte ingrediente calite
Legume calite si carnea care s-a albit
Legume calite si carnea care s-a albit
Amestec de condimente - sare, piper, boia
Amestec de condimente – sare, piper, boia
Amestec calit pentru gulas inainte de adaugarea apei
Amestec calit pentru gulas inainte de adaugarea apei
Apa adaugata peste ingrediente
Apa adaugata peste ingrediente
Gulasul pus la fiert
Gulasul pus la fiert

Pasta de gulas dulce

Cartofi taiati cubulete care se adauga in bab gulyas
Cartofi taiati cubulete care se adauga in bab gulyas

Pasta de rosii

Supa pusa peste pasta de rosii - pentru incalzirea ei
Supa pusa peste pasta de rosii – pentru incalzirea ei
Bab gulyas cu sos de rosii si fasole alba
Bab gulyas cu sos de rosii si fasole alba
Fasole alba din conserva - fiarta si spalata
Fasole alba din conserva – fiarta si spalata
Bab gulyas cu sosul de rosii si fasole alba
Bab gulyas cu sosul de rosii si fasole alba

 

Bob bograci o combinatie intre bograci si bab gulyas
Bob bograci o combinatie intre bograci si bab gulyas
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.