Recomand acesti biscuiti oamenilor carora le place sa pregateasca acasa tot felul de mancaruri si nu fug imediat in magazin sa cumpere.
Reteta este ideala pentru copii, in geanta la scoala la o gustare, la serviciu, acasa pentru familie, sau pentru musafiri cu un platou potrivit.
Ingrediente biscuiti de casa cu cascaval si mac
- 120gr faina
- 2 linguri mac
- 150gr cascaval
- 80ml ulei
- 6 linguri apa
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare
Razuim cascavalul si il amestecam cu faina si macul, adaugam uleiul si sosul de soia apoi treptat apa, amestecam cu mana pana cand se leaga aluatul.
Acoperim cu o folie transparenta si il asezam in frigider pentru minim 1 ora.
Ca sa fie mai usor de lucrat impartim aluatul in doua si intre doua folii transparente il intindem cu sucitorarea, cu cat mai subtire cu atat mai bine.
Ridicam folia si cu un cutit sau o rola de patiserie taiem prima data in patratele, dupa care impartim in doua sa obtinem triunghiuri.
Captusim o tava cu hartie de copt si asezam biscuitii in ea dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit; coacem aprox 10 minute, trebuie sa stati in apropiere pentru ca timpul de coacere depinde de grosimea biscuitilor.
Dupa ce scoatem biscuitii din cuptor ii lasam sa se raceasca, se pot pastra mai mult timp intr-o cutiuta.