Beneficiile cititului – de ce trebuie să faci asta de câte ori ai ocazia

0
98

V-am recomandat zilele trecute câteva lecturi ușoare pentru oameni ocupați, având în minte beneficiile cititului. După cum am mai spus, în ziua de astăzi, este destul de greu să ne răpim din timp pentru a citi. Totuși dacă pasiunea pentru citit există, e bine să știi că e mai mult decât un mod plăcut de a te relaxa.

Pasiunea pentru citit vine fie din copilărie ,când ți-au insuflat-o părinții tăi, fie din timpul școlii, când ai început să citești lecturile obligatorii pentru învățare, dar și titluri suplimentare dorite de tine. Oricare ar fi situația ta(dacă te regăsești în asta), beneficiile cititului sunt multiple.

Și nu este suficient să cumperi cărțile  și să le ții în bibliotecă. Trebuie să le și parcurgi ca să le afli secretele și poveștile. Ca să nu zici că a citi este degeaba sau nu are ce avantaje să îți aducă, uită-te mai bine aici la următoarele beneficii imense ale lecturii. Îmi vei da dreptate!

Deci, care sunt beneficiile cititului?

  1. Cititul reduce stresul

Indiferent de cât de stresat ai fi acasă, la muncă, la școală sau în vacanța ce ar trebui să fie plăcută, cititul te relaxează. Dacă ai o carte cu tine și te apuci de lecturat, vei uita de tot și de toate. Ba chiar te va ajuta să reduci anxietatea și stresul. Te va ajuta să te simți mai bine și să fii mai pozitiv.

  1. Beneficii imense pentru minte

Orice ai citi, cărți de specialitate, ficțiune, romane clasice, istorice sau SF-iste, tot vei băga la cap ceva. Vei acumula câte un pic de informații despre toate cele. Dacă vei acorda atenție cuvintelor și firului narativ din carte. Și cu cât mai multe cunoștințe vei avea, cu atât mai informat vei fi în viață. Practic, te vei descurca mai bine în tot felul de situații. Plus că nici cultura generală nu strică deloc.

  1. Cititul îți stimulează creativitatea

Da. Pentru că citești mai mult, vei afla și chestii diverse, dar îți vor și veni idei noi și fabuloase în orice moment al zilei, chiar și noaptea. Ca și jocurile sociale, cititul are beneficii imense asupra ta. Trebuie doar să începi să te bucuri de cărți mai mult și vei descoperi chiar tu însuți asta.

Citește și:  Cum poți să câștigi Bitcoin?

Pe lângă aceste beneficii imense ale cititului, îți vei și îmbogăți vocabularul, memoria ta va putea face față altfel la informațiile ce sunt de învățat pentru școală sau pentru orice alt domeniu de interes. De asemenea, vei învăța cum să analizezi mai bine problemele, vei avea o gândire mai limpede și mai organizată. Însă și concentrarea ta sau atenția asupra unor lucruri de interes de la serviciu sau de la facultate se vor îmbunătăți vizibil.

Beneficiile cititului nu se concretizează doar atunci când vorbim de cărți, ci și de alte materiale interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.